HVIDR-a Petrinje u suradnji s Udrugom HRV i Udrugom Policije, ove subote, 21. srpnja, na Gradskom kupalištu Petrinje organizira humanitarnu akciju pod nazivom „Nitko ne može učiniti sve, ali svatko može činiti nešto !“ Svi detalji provedbe ovog projekta dogovoreni su na zadnjoj sjednici Predsjedništva HVIDR-a Petrinje.
Akcija je namijenjena Josipu Perekoviću sinu hrvatskog branitelja Slavka Perekovića, pripadnika legendarnih Osa, koji je ranjen na Velebitu od eksplozivne naprave srbočetničke vojske.
Sin Josip rođen je 15.03.2008. u Sisku uz poteškoće koje su produkt poroda u 25 tjednu trudnoće. Razigranog i veselog dječaka, kao i svakog drugog njegova uzrasta, čini drugačijim njegova nemogućnost slobodnog i samostalnog kretanja. Josip se u školi kreće u kolicama, a doma puzanjem te na kraćim relacijama hoda samo uz pomoć pridržavanja za ruke druge osobe. Potrebna mu je robotski asistirana terapija koja je posebna vrsta fizikalne terapije te iziskuje poveću svotu novca. Jedna terapija tjedno košta 13.500 kuna, a optimalan broj terapija je 12, što na kraju iznosi 162.000 kn za Josipovu nadu u bolje sutra.
Prikupljanje sredstava održat će se na Gradskom kupalištu Petrinje u subotu 21. srpnja, s početkom akcije u 9 sati, a sav prikupljeni novac donirat će se na račun Josipa Perekovića. Iznos sredstava iz ove humanitarne akcije javno će se objaviti u lokalnim medijima, PS portalu, Portalu 53 i Petrinjskom radiju.
Od mesa doniranog iz lovačkih udruga skuhat će se lovački gulaš i podijeliti nazočnima, uz simboličnu cijenu od 15 kuna po porciji. Uz to, kartat će se bela, s kotizacijom po paru 60 kuna ( po osobi 30 kn) . Osim toga, svatko tko želi pomoći može donirati novac u HVIDR-a Petrinja, (Antun Pintar), HRV (Zlatko Iskrić) i Udruga Policije (Stjepan Kušan) ili ove subote na Gradskom kupalištu tijekom humanitarnog susreta branitelja i građana.
Za Josipovo liječenje račun je: HR-3524020063103367831, JOSIP PEREKOVIĆ.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here