Ima nešto posebno u izvedbama Lane Del Rey. Koliko god se činilo da su zapravo poklon njezinog oca Robert England “Rob” Grant Jr-a., investitora teškog nekoliko milijuna dolara, Elizabeth Woolridge Grant, umjetničkog imena Lana Del Rey, uspjela je privući masu publike svojim melankoličnim, depresivnim i suicidalnim izvedbama. Lanin stil je psihodelični indie/dream/trip hop, vrsta glazbe koja podsjeća na davni hippie pokret, međutim tekstovi su mračni i morbidni tako da se usporedba s hippie izričajem može izuzeti.

Nažalost, bogati otac Rob je Lani donio etiketu pjevačice koja to nije, kružile su priče kako za nju pjeva sasvim druga osoba (nešto po principu nekadašnjeg njemačkog sastava Milli Vanilli), ali Lana se izvrsno oslobodila tog tereta i unatoč svemu, pa i vlastitoj ljepoti, dokazala se kao pjevačica zanimljivog glazbenog stila. Opet, postoje navodi kako Rob uopće ne sudjeluje u karijeri svoje kćeri te da s Laninom majkom ponekad samo obiđe poneku turneju.

Kada je 2012. godine Lana Del Rey objavila album „Born to Die“, s istoimenim hit singlom te ostalim hitovima poput „Video Games“ i “Summertime Sadness”, uslijedile su brojne nagrade i nominacije. Ljubitelji mračnijih tekstova dobili su novu heroinu, pa čak i oni koji zapravo ne slušaju takvu vrstu glazbe. Lana je aktivna, ima još nekoliko albuma nakon „Born to Die“ fascinacije, ali ipak će ta pjesma ostati jedna od onih koje ježe živu kožu mračnjaka.

Choose your last words, this is the last time
‘Cause you and I, we were born to die

Mario Lovreković – Lovra
Foto: YouTube screenshot

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here