Iako će službeno i po objavljenom programu Lovrenčeva 2018. brojne svečanosti i manifestacije za prvih deset dana kolovoza početi iduću srijedu, obilježavanje Dana grada počelo je već turnirom u kartanju bele.
Ovo je natjecanje u svojim prostorijama u Gajevoj ulici za 12 parova iz deset udruga organizirala Udruga belota Petrinja, a pobijedili su Zlatko Iskrić i Silvio Jagić iz Udruge ratni veterani-veterani Domovinskog rata Grada Petrinje, ispred Željka Markovića i Miljenka Mlinarića iz Belot udruge i trećeplasiranih Ante Durbića i Slavena Šimunovića iz Udruge veterana 2. GB Grom. Još su sudjelovali prijatelji iz HVIDR-e, HPD Petrinja, Policijske postaje Petrinja…
– Na treći turnir u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, obljetnice utemeljenja ZNG i oslobođenja Petrinje u VRO Oluja odlučili smo se tjedan dana ranije, kako bi se mogli i sami sadržajnije uključiti u predviđeni slavljenički program slavnih spomen dana kolovoza. Turnir smo počeli himnom i minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje, a kod spomenika na Senjaku zapalili svijeće- kaže Tihomir Šalić, predsjednik udruge kartaša bele.
U prosincu prošle godine iz prvog kata Gajeve ulice preselili su u prizemlje iste zgrade, u kojoj će uskoro početi uređivati prostor za zimska okupljanja, a od proljeća do jeseni sastaju se na otvorenom, na kupalištu uz rijeku Kupu. Početkom listopada planiraju održati turnir za treću godinu postojanja svoje udruge, a u tradicija će uvesti Božićno kartaško natjecanje u prosincu, proširene informacije iz ove udruge saznajemo od tajnika Milana Sarača.
Među 20-tak stalnih kartaša redovne su i četiri članice: Svjetlana Lazić (dopredsjednica), Jadranka Čunčić, Stoja Ivković i Koraljka Ličina, koja je predstavnicima ovosubotnjeg turnira uručila pokale i zahvalnice. Na turniru su kartale tri žene: uz S. Lazić i K. Ličina još za HPD Petrinja (prvi puta) Jasna Orečić.
Izvješće: Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here