Black/death/thrash bend Goatwhore osnovao je gitarist Sammy Pierre Duet nakon raspada benda Acid Bath. Vokal Louis Benjamin Falgoust II (Soilent Green), gitarist Ben Stout, basist Patrick Bruders i bubnjar Zak Nolan su se pridružili prvoj postavi benda 1997. godine te tada izdaju svoj prvi demo „Serenades to the Tides of Blood“. Nakon toga bend iz New Orleansa osvaja svijet.

Moje poštovanje prema Sammyju zaživjelo je 1995. godine otkrivanjem benda Acid Bath i zapravo od tada pratim njegovo stvaralaštvo, jednako kao i ono Dax Riggsa, vokala i vrhunskog tekstopisca koji je kroz vrijeme došao do solo karijere. Odlazak na koncert Goatwhore u Vintage Industrial Bar 28.7.2018. donio je mogućnost upoznavanja čovjeka čiju glazbu slušam već 23 godine. Nisam se tome nadao, međutim…

Sammy je nakon karijere u Acid Bath te nakon osnivanja Goatwhore svirao s bendom Crowbar na čak tri albuma, međutim nakon toga se u potpunosti posvetio matičnom bendu Goatwhore. Ono što se dogodilo u Zagrebu ostat će uspomena za cijeli život.

Jedan od najvećih željezarskih brutalera Saša Ratković – Čupo i i moja malenkost otiđosmo na koncert Goatwhore nakon nekoliko godina apstinencije. U Vintage smo ušli odmah na početak svirke. Vidjevši Sammyja na pozornici izgubio sam osjećaj za godine te sam odmah krenuo u prvi red. Nažalost, Vintage nije bio prepun, ali bilo je sasvim dovoljno fanova kako bi atmosfera bila izvrsna. Gledajući Sammyja na „mandolini“ osjećao sam se poput djevice na maturalcu – uzbuđeno. Nisam mogao vjerovati da ga gledam uživo, stoga sam mu tu i tamo dobacio pokoju rečenicu kako bi me dobro razumio. Jedna od njih bila je komentar jedne njegove fotografije na Facebooku „Who need’s a God when you’ve got Sammy“. Nedugo zatim Sammy se sagnuo prema meni, pružio ruku te rekao: „Take this“. U ruci je držao svoju trzalicu koju mi je odlučio pokloniti.

I tada je počeo kaos. Ben se pokazao kao izvrstan vokal, bend je općenito cijelo vrijeme imao komunikaciju s publikom, riffovi su bili savršeni i najednom se učinilo kako bi trebali svirati još barem dva sata, međutim koncert bješe završen. Nešto prije svršetka koncerta Sammy je poklonio trzalicu jednom fanu s druge strane podija, a zatim jednu i Čupi. Primijetio je stariju ekipu u publici i baš je odlučio trzalice pokloniti određenim ljudima. Mnogi su pružali ruke, međutim Sammy je pokazao na osobu kojoj želi dati svoj dar.

Čupo i ja otiđosmo po osvježenje u obliku hladnog piva, izađosmo van, kada vani – Sammy! Priđosmo mu kao dječaci od svojih 15 godina, skromno i ponizno zatražismo zajedničku fotografiju i Sammy pristade bez problema. Pokazah mu svoju Acid Bath tetovažu koju imam od 1998. godine, razgovarali smo o Dax Riggsu a njegov komentar je bio da će Daxov sljedeći album vjerojatno biti neki „gospel shit“. Također je obećao da će javiti Daxu kako u Hrvatskoj ima fanove kojih nije niti svjestan, ujedno priznavši kako nikada u životu nije radio s boljim vokalom. Kasnije smo se upoznali i s Benom koji je bio itekako raspoložen za fotografiranje i razgovor.

Dan kasnije Vintage Industrial Bar je objavio da se Goatwhore vraća u Hrvatsku, dakle Hrvati su se pokazali kao srdačni domaćini željni dobrih koncerata. Goatwhore su sada na turneji s Dying Fetus i definitivno će pokoriti europske klubove i festivale.

Ono što je najvažnije, moje srce je puno. Sammy i Ben, love you.

Mario Lovreković – Lovra

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here