Bila je to prohadna zimska noć. Veljača je sa snijegom i maglom obavijala Hrastovicu – malo mjesto, selo smješteno tik pored Petrinje na putu za jug, selo od stoljeća sedmog prepunog lijepih cura. A moj kolega novinar Toto i ja smo se kroz tu noć probijali skliskom uzbrdicom koja se naglo penje iz središta sela kod čuvenog izvora Bartolovac udesno i nakon par zavoja zastali ispred jedne kuće. I mi smo tražili lijepu curu – te zime najljepšu nadaleko – Anamariju Vučičević koja je u Opatiji na natjecanju Miss Universe Hrvatske za Miss Universe svijeta 2006. izabrana za drugu pratilju. Ovaj veliki uspjeh tad mlađahne 18 – godišnje Hrastovčanke je daleko medijski odjeknuo (Toto i ja smo je strpali u Večernjak), a ja sam je fotografirao po gradu i petrinjskom parku i jedna njena fotografija krasila je naslovnicu lokalnih novina tog doba – Petrinjskog lista.
Anamarija se vraćala s puta iz Opatije i nije imala pojma da ju čeka iznenađenje, da će ju dočekati kuća okićena balonima, natpisom: Dobro došla kući missice, sretnim i ponosnim licima prijateljica i obitelji, cvijeće – sve ono što je i zaslužila. A mi smo bili dobro posluženi u toj kući obitelji Vučičević s pravim banijskim kobasicama i sirom, sa svim đakonijama koje se mogu u takvim svečanim prilikama naći na stolu, a bila je tu i stara, vrlo vrijedna zastava HSS – a.
Anamariju kad je izašla iz automobila su obasule suze radosnice, zagrljali, poljupci, razrezala je svečanu tortu, sandale s nastupa vrijedne čak 630 eura darovala je starijoj sestri Marineli, a poslije se tulum nastavio u prostorijama NK Sloga u hrastovačkoj Šoder grabi s vršnjacima, maturantima Srednje škole Petrinja i ostalim prijateljima.
Bila je to jedna od onih hrastovačkih noći koje se pamte, jer ne može baš svatko u Hrvatskoj biti druga pratilja. Anamarija danas poslovno leti svijetom i rijetko dođe na to brdo i kuću u Hrastovici – ali dođe. Sasvim slučajno – rekao bi Đole, danas joj je rođendan. Sjajan povod za ovu priču.
M.Šantek

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here