Kao uvertira u Svečanost 27. godišnjice ustrojavanja Zbora narodne garde Petrinja, a koja će se sutra, 4. kolovoza održati na sportskom igralištu Srednje škole Petrinja s početkom u 12 sati i gdje će se svečano otkriti spomen ploča na 1.okupljanje ZNG-a Petrinja, danas su s početkom u 14 sati na prostoru Gradskog kupališta Petrinja nekadašnji ratnici, hrvatski branitelji zaigrali pod velikim pljuskom – onim ljetnim nogomet na turniru u čast ZNG Petrinja koji se od Oluje odigrava uvijek na svečane dane početkom kolovoza.

Ove godine uz intoniranje hrvatske himne i uvodnih riječi Zlatka Iskrića – predsjednika Udruge veterana veterani Domovinskog rata Grada Petrinje, gradonačelnika Darinka Dumboviča koji je i sam bio branitelj i Ivice Horvatića – predsjednika Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, pod teškim ljetnim pljuskom započeo je turnir na kojem sudjeluje 6 ekipa. Rezultat ovdje nije važan, važno je sjećanje na te dane, a kako su ovi dečki ratovali pod kišom granata, gelera i metaka, ova kiša petrinjska im dođe samo kao osvježenje.

Pred večer je okončan ovaj turnir, završio zajedničkim druženjem svih sudionika, a nagrade, priznanja i zahvalnice uručili su zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb, privremeni pročelnik Društvenih djelatnosti Grada Petrinje Joso Grahovac, predsjednik Udruge hrvatski veterani-veterani Domovinskog rata Grada Petrinje Zlatko Iskrić i predsjednik Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić. Uz ovaj savez, turnir su pripomogli Nogometni savez SMŽ, Lovačka udruga Fazan i Mlin i pekare Sisak.
Poredak: Zbor narodne garde, Tigrovi, Gromovi, HVIDR-a, Privreda-Komunalac, pojedinačno: igrač turnira-Joso Šeperac (ZNG), najbolji vratar- Ljubomir Adamović (HVIDR-a), strijelac – Joso Radošević (ZNG)

M.Šantek – A. Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here