Vincent Damon Furnier, poznatiji kao Alice Cooper, rođen je 4. veljače 1948. i u 69. godini života izdao je svoj 27. album “Paranormal”. O glazbenoj povijesti ovog rockera mogli bismo govoriti danima. Karijeru je započeo osnivanjem grupe Earwigs koja je ismijavala popularne The Beatles kao i njihove fanatične obožavatelje. Bend je mijenjao ime nekoliko puta, da bi na kraju postali Alice Cooper, nazvani po vještici živoj spaljenoj u doba inkvizicije. Nešto kasnije Vincent Furnier osobno postaje Alice Cooper.

U to vrijeme hippie pobornika Alice nije imao puno sreće kod diskografskih izdavačkih kuća, jednako kao niti kod publike kojoj se gadila javna izvedba grupe. Međutim tu se pronašao legendarni Frank Zappa koji je za razliku od ostalih ostao impresioniran, te je bendu ponudio izdavački ugovor. Zaredale su se uspješnice poput: “Killer”, “School’s Out”, “Billion Dollar Babies”, a potom je Cooper pokrenuo veliki projekt nazvan “Welcome To My Nightmare”, teatralni glazbeni show prepun horor elemenata. Uslijedili su problemi s alkoholom, ali i milijunska naklada hita “I Never Cry”.

Krajem osamdesetih (1989.) izdaje svoj najveći hit album „Thrash“, s njega i najveći hit singl „Poison“. Nakon toga izlazi album “Hey Stoopid” koji donosi izvrsnu pjesmu “Love’s A Loaded Gun”, a nakon njega objavljuje još sedam albuma, od kojih su možda najžešći “Brutal Planet” i “Dragontown”.

28. srpnja 2017. godine izlazi „Paranormal“, album koji vrijedi poslušati.

Mario Lovreković – Lovra
Foto: YouTube screenshot

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here