U tjednu proslave Lovrenčeva u Petrinji 2018. približava se Dan grada i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Lovre, mučenika. Glavnom slavlju u petak 10. kolovoza, po katoličkoj tradiciji u župnoj crkvi tri večeri prethodit će mise tzv. trodnevlja, uz svećenike-goste. Večeras, utorak, 7. VIII, služit će Marijan Štingl, u srijedu Vladimir Pejak-Pašić, a u četvrtak Robert Jakica. Središnje misno slavlje s procesijom na sv. Lovru predvodit će mons. Stjepan Ptiček, bivši župnik u Petrinji, sada generalni vikar Križevačko-bjelovarske biskupije.
Po programu ovogodišnjeg Lovrenčeva u Petrinji slijedi i svakodnevni javni program: večeras, utorak, na Trgu hrvatskih branitelja koncert će održati Massimo Savić, sutra je u atriju Hrvatskog doma jazz koncert Damira Kukuruzovića Django group, a u četvrtak na večer svečana sjednica Gradskog vijeća. Predstojeći vikend popunit će se nizom sportskih sadržaja tenisa, malog nogometa, kajaka, kanua i odbojke na pijesku.
Ovo je vrijeme intenzivnog uređena, kićenja i čišćenja središta Petrinje, osobito dotjerivanja Strossmayerovog šetališta, glavnog mjesta proslave blagdana 10. kolovoza. Komunalnim djelatnicima i radnicima javnih radova sada su udarni dani. (A.P.)

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here