Nakon dva odgađanja koncerta koji su se trebali u lipnju održati na Gradskom kupalištu Petrinja, organizatori su odlučili Massima Savića uklopiti u višednevni kolovoški program Lovrenčeva – dana kada Petrinjci slave svog nebeskog zaštitnika sv. Lovru.

Tako je sinoć uz – nogometaši bi rekli, idealne uvjete za igru(izrazito topla, prava ljetna noće se sručila na Petrinju), ovaj nekadašnji član u alternativnim glazbenim vodama vrlo cijenjenog i zanimljivog benda s početak osamdesetih – zagrebačkih Dorian Gray koji odavno ne postoji – Massimo Savić, što bi narod rekao – treća – sreća, napokon održao taj petrinjski  koncert na Trgu hrvatskih branitelja koji je bio ugodno popunjen, a kako su koncerti na otvorenom u Petrinji prava rijetkost, građani su dobili priliku izaći u grad i družiti se.

Ono što Massimo izvodi nema nikakve veze s Dorianom Grayom – mada je ultrahit Sjaj u tami i dalje prisutan na Savićevim koncertima, ali u znatno izmijenjenoj verziji. Savić pokušava naći neku glazbenu formulu koja bi bila ugodna za radio stanice i koja bi privukla svojim pop izričajem zvuka  što više ljudi. To nije ništa čudno – danas se u svijetu svira takva glazba i on se jednostavno uključio u tu glazbenu struju.

Massimo uz svoje pjesme koje je nagomilao na mnogobrojnim albumima, jer čovjek doista puno radi i snima, izvodi i tuđe pjesme – Gracija od Štulića je i sinoć odsvirana na trgu, i može se reći da je publika dobro reagirala na Massimov nastup koji se očito jako trudi da bi imao što čišći zvuk u kojem bi se čuli svi instrumenti. Sve u svemu pošteno, odrađen posao.

M.Šantek

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here