Nakon što je sa svojom ekipom spremnom za svirku odslušao najavu koncerta ukopljenog u program “petrinjskih” dana kada se obilježava praznik Lovrenčeva, a koju je izgovorila Ivanka Držaj, direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje, Damir Kukuruzović, sisački gitarist, vlasnik Siscia Jazz Cluba i nepovratno navučeni sjedbenik glazbene ostavštine Djanga Reinhardta, osvijetljen reflektorima, uzeo je mikrofonu ruke i pogledao ispred sebe. Vidio je potpuno ispunjeni prostor atrija Hrvatskog doma, ljude koji su ovu ljetnu večer odučili provesti u njegovom društvu i čuti što to i njegov bend zna odsvirati.

Kukuruzoviću nije prvi put da ovdje svira – naprotiv, on je vrlo česti petrinjski glazbeni gost već dugi niz godina. I mi s PS portala smo ga pozvali da svojom svirkom uveliča predstavljanje zbirke pjesama “Petrinjske staze” s 1. književnog natječaja PS portala u jesen 2016. i Damir se rado odazvao i zasvirao pred dvoranom prepunom pjesnika iz cijele Hrvatske.

Petrinja nije Pariz niti će to ikad biti, ali ima jako dobru jazz publiku i glazbenike koji ga sviraju i ponekad bi volio da se moj klub nalazi u Petrinji, a ne u Sisku – veli Kukuruzović, sljedbenik Reinhardtovog stila, imenovanog kao gipsy jazz, gipsy swing, ili izvorno jazz manouche koji je ispod otvorenog ljetnog neba uz pratnju Django groupa u sastavu Bruno Urlić – violina, Miroslav Čehaić – gitara, Željko Bilbija – bass gitara i Marijan Jakić – saksofon petrinjskoj publici isporučio glazbenu poslasticu kakva se ne događa baš često u Petrinji. Očito je da ima i publike koja voli ovakvu instrumentalnu svirku i da je to samo potvrda da je Damir Kukuruzović Django Group – bend koji je često mijenjao sastav – (na kraju koncerta pridružili su im se i dugogodišnji Kukuruzovićev suradnik Petrinjac Ivo Sanković na basu i Goran Brebrić koji već dugo surađuje s ovim bendom ovučujući i osvjetljavajući nastupe) – rado viđen i slušan u Petrinji gradu.

M.Šantek

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here