Lidija Bačić kaže da nakon svakog koncerta izgubi pet kilograma, jer se na nastupu od dva sata jako potroši. Riječi ove atraktivne pjevačice možemo donekle potvrditi jer sinoć u Petrinji kad je nastupila sa svojim bendom u jednom trenutku je skočila sa bine i prišla publici s mikrofonom, a mnogobrojne ruke su je odmah uhvatile. Ne sjećamo se da je itko od “lovrenčevskih” pjevača nešto slično napravio u zadnjih dvadesetak godina.
Lidija Bačić i njen bend su izabrani da zabave narod petrinjski na vrhuncu proslave Dana Grada 10. kolovoza, kad se slavi nebeski zaštitnik Petrinje sv. Lovro. Ove fešte se isključivo događaju na Trgu hrvatskih branitelja pored kojeg se zatvori za promet dio Turkulinove ulice i cijeli prostor postane na kratko pješačka zona koju popune prodavači pića, hrane, kramari, luna park i dosta posjetitelja koji popune trg, a nastupi neko muzičko ime.
Lidija kao i mnogi drugi pjevači iz te muzičke lige jednostavno nema dovoljno svojih pjesama da održi dvosatni koncert, već se izvode obrade u rasponu od Halida Bešića do Thompsona i natrag. Naravno, to su sve općepoznati hitovi koje publika zna i zdušno pjeva.
Ovaj koncert organizira Grad Petrinja, a sam gradonačelnik Darinko Dumbović kaže da misli da su zadovoljili manje -više svakoga s muzičkom ponudom koja je ponuđena Petrinjcima ove godine na Lovrenčevo – od jazza, tamburica, Massima Savića i Lidije Bačić.
M.Šantek

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here