Za dječaka Josipa Perekovića iz Siska, odličnog učenika s posebnim potrebama, u Petrinji traje višednevna humanitarna akcija sakupljanja sredstava za kupnju posebno prilagođenog elektro skutera. Ovo specijalno vozilo izloženo je u predvorju KTC-a u Gundulićevoj ulici čiji kupci daruju novac, a svoju humanitarnost moći će iskazati svakodnevno do 24. kolovoza.
Kupnju prikladnog vozila za Josipa ( u vrijednosti 14.000 kuna) pokrenula je Kulturno športska braniteljska udruga iz Zagreba, u suradnji s HVIDR-om Grada Petrinje i povijesnom postrojbom Banska pukovnija. Iz ovih udruga pokraj izloženog vozila stalno dežuraju predsjednik Antun Pintar i zapovjednik Mirsad Duraković.
– U prva tri dana akcije zadovoljni smo odzivom građana i vjerujemo u potpuni uspjeh.svakom dobročinitelju zahvaljujemo za svaku darovanu kunu- kažu A.Pintar i M. Duraković.
Voditeljica petrinjske poslovnice KTC Sonja Belovarac ističe kako je uprava njihove tvrtke odmah dozvolila korištenje ulaznog prostora za desetodnevnu humanitarnu akciju.
Josip Pereković je 10-godišnji sin hrvatskog dragovoljca, pripadnika legendarnih Osa, ranjenog na Velebitu, a člana HVIDR-a Petrinje. Dječak od rođenja boluje od cerebralne paralize, odličan je učenik, uskoro će u treći razred OŠ Braća Ribar u Sisku, nastavu pohađa po prilagođenom programu i s asistentom, a za lakše kretanje neizmjerno će mu značiti vozilo izloženo u trgovačkom centru i na kojem se sličnom fotografirao u Zagrebu.
„Nitko ne može učiniti sve, ali svatko može učiniti nešto“- slogan je za humanitarno pomaganje Josipu Perekoviću.
Zapis: Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here