UTORAK 21.8.2018 | UČITAVANJE – poezija u vrtu: Matea Andrić & Boris Kvaternik @Vintage Industrial Bar | Start 18:00h | Upad: FREE

Na kolovoškoj tribini Učitavanje, u utorak 21., predstavljamo vam dvoje mladih pjesnika rođenih krajem osamdesetih godina – Mateu Andrić i Borisa Kvaternika. U oazi Vintage ljetnog vrta uživat ćemo u njihovoj poeziji i upoznati se s njihovim nemalim i ne-od-jučer umjetničkim djelovanjem. Moderatorski mikrofon prvi će put pripasti Vigoru Vukotiću.

Matea Andrić diplomirala je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sa svojim je kolegama za projekt Sto godina Glembajevih dobila Rektorovu nagradu. Koautorica je zbornika Čekanje: Čehov i Beckett. Vodila je Klub čitatelja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja. Osnovala je Inicijativu mladih za kulturu te je, u tom kontekstu, ugostila niz autora. Piše poeziju i prozu te surađuje s drugim autorima na projektima. Objavljuje u časopisima, zbornicima, na portalima u Hrvatskoj i regiji. Pored predavanja i pisanja, velike su joj ljubavi film i kazalište. Ove joj je godine u svibnju prvi put izvedena drama na otvorenom. Surađuje na projektu Legende i priče od 2012. godine, na projektu Literarni turizam od 2017. godine. Članica je Class by class udruge koja gradi škole za siromašnu djecu u Africi i Kambodži. Piše za PS portal.

Boris Kvaternik rođen je u Zagrebu 1987. godine. Diplomirao je kroatistiku i indologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2014. godine. Do sad je objavljivao poeziju i prozu na stranicama kao što su Poezin, Svijet Kulture, Knjigomat, Prozaonline, Bundolo, Diogen, Društvo živih pjesnika, Fiction Playgrounds, Zvona i nari, itd. Objavljivan je u tiskanim časopisima Avangrad, Jat, Balkan express, The Split Mind, Universitas, Ulični fenjer i dr. Radovi su mu izašli u zbornicima Junaci urbane bede, Moj tata plače u kinodvoranama, Hrvatska mlada lirika 2, Petrinjske staze, More na dlanu, Zagreb na dlanu, Zborniku IV. gornjogradskog književnog festivala, te u Antologiji Jutra poezije i u Sferakonovoj zbirci naučne fantastike SFumato. U književnom časopisu Fantom slobode izašao mu je duži poredbenofilozofski rad “Revolucionarni potencijal i aktualnost pojedinih buddhističkih koncepata”. Rukopis pjesničke zbirke Razglednica od soli javno mu je pohvaljen na natječaju Anđelko Novaković za 2017. godinu. Sa svojom horror pričom “Kolja, gdje ti je brat? ” ušao je u najuži izbor za književnu nagradu Sfera za 2018. godinu.Pokretač je, urednik i novinar kulturno-zabavne internetske stranice Kurziv.net. Živi, stvara i umire u Zagrebu.

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here