Momčilo Bajagić – Bajaga je nekadašnji član beogradskog rock sastava Riblja Čorba koji je nastao krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća i koji je bio jedan od utjecajnijih i jako slušanih bendova bivše Jugoslavije s velikom količinom fanova. Bajaga je u Ribjoj Čorbi bio zadužen za sviranje ritam gitare, a vremenom je postao i autor nekih zimzelenih “Čorbinih”  pjesama, kao što je između ostalih – Kad Hodaš.

1984. izlazi iz Riblje Čorbe, okuplja bend Bajaga i Instruktori koji, evo, traje do današnjih dana. Prvi Bajagin koncert se dogodio u Zagrebu za kojeg je muzički jako vezan i ima brojne prijatelje glazbenike i fanove u hrvatskoj metropoli. Vjerojatno je jako malo ljudi, na kako se taj prostor danas naziva “regionu” koji nisu čuli za bar jednu Bajaginu pjesmu.

U svakom slučaju, radi se o vrlo talentiranom i plodnom autoru koji se uspio 40-ak godina održati u muzičkim vodama. Koncerti Bajage u Hrvatskoj su uvijek jako posjećeni, nedavno je napunio pulsku Arenu i zasvirao na varaždinskom Špancir festu, a medijski je postao jako zanimljiv zbog otkazanog koncerta na skorašnjim Karlovačkim danima piva, gdje su organizatori zbog pritiska dijela braniteljskih udruga otkazali koncert, koji u biti i nije bio čvrsto dogovoren , već je bio u fazi pregovora, a na taj način došavši u medijski prostor Bajaga je dobio besplatnu reklamu jer u tom glazbenom biznisu je važno biti medijski eksponiran na bilo koji način.

Danas se pojavila obavijest da će Bajaga održati koncert u Sisku 15. rujna u sklopu IV. Sisačkog festivala piva na tamošnjoj šetnici u središtu grada. Nekakav nepisani dosadašnji rekord po broju gledatelja na tom mjestu kad su u pitanju koncerti na otvorenome drži ovoljetni nastup Plavog orkestra, a neki komentatori s društvenih mreža predviđaju da bi se mogla ponoviti slična slika. Naravno – sam događaj će pokazati ima li ili nema Bajaga u Sisku dovoljno zainteresirane publike za njegove pjesme.

M.Šantek

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here