21. kolovoza navršilo se točno 3 godine otkako je nepoznat počinitelj (i) zapalio dio zapadne tribine Gradskog stadiona u Petrinji koji koristi NK Mladost. Te noći je u natkrivenom prostoru koji je većinom bio obložen drvetom, a služio je kao mjesto  odakle su kamermani i fotoreporteri snimali utakmice i događaje na zelenom travnjaku došlo do zapaljenja koje se pretvorilo u veliku vatru koja je u potpunosti uništila taj prostor. Vatru su uspjeli staviti pod kontrolu i ugasiti pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Petrinja, a sama materijalna šteta je bila velika.

Tog jutra 22. kolovoza 2015. sunce je obasjalo potpuno tužan prizor koji je podsjećao na ratna zbivanja iz devedesetih ili na filmske scene. Miris paleži se širio zrakom, policija je obavljala očevid, a članovi NK Mladost su raščišćavali teren – sklanjali su izgorjele grede i limove koji su s velike visine padali na zemlju i prijetili prolaznicima.

Ni dan danas se ne zna tko je zapalio dio tribine stadiona, materijalna šteta također nije naplaćena od počinitelja, a kad se nakon toliko vremena ne zna tko je to zapalio – postoji uzrečica iz filma Salaš u Malom Ritu s radnjom smještenom u 2. Svjetski rat  koja paše u takvim situacijama u kojoj filmski Nijemci ispituju tko je zapalio žito i dobivaju odgovor –   ćelavi Vaso.

M.Šantek

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here