Imali smo na faksu psihologiju. Slušali smo neku jadnu ženu koja se 4 puta udavala, uvijek jadna za alkoholičara i nasilnika. Svi smo je sažalijevali. Onda je profesor upitao: Zar ne mislte da je i ona trebala bolje paziti?
Na ovo sjećanje naveo me neki pametnjaković koji me nazvao – Crveni. Taj pametnjaković je ona jadna žena koja uvijek daje svoj glas, neko tužno srce i maleni mozak istome kakav god on luđak i lopov bio, kakav god bio manipulator i petljanac, profiter, nasilnik, slaboumni psihopat.
Eto, kod nas uvijek samo jedna vrsta podjele; Crveni i Plavi.  Crveni su kao neki komunisti, a plavi kao neki domoljubi. Plavi su, ne zaboravimo, u većoj mjeri nastali od onih crvenih, a u redovima crvenih je puno manje onih koji su nekad bili crveni.
Glasaćko tijelo plavih uvijek glasa za plave koji pobjeđuju i uvijek pljuje Vladu i državu koju vode upravo ti izabrani, ali krivci za sve što ne valja su standardno isti – da ih ne nabrajam svaki put, ali uvijek ti crveni.
Zanimljivo je kako Plavi pucaju uvijek s poznatih pozicija tamo gdje misle da su crveni pa se i ne trude uvjeriti je li možda taj crveni rekao nešto pametno, nešto opće vrijedno, postupio časno i korektno. Ne. Ne treba to ni pročitati. Ma on je komunjara, on se svrstao “na krivu stranu”, a njegova je strana etiketirana antihrvatskom. Njegova strana je možda u grupi na kojoj bi ona jadna žena s početka priče možda i sama pronašla srodnu dušu, koja ne bi tijelo koristila kako bi odlučnim zahvatima dijelila šamare, a prljavim jezikom uvrede.
Svrstavanje je meni test inteligencije. Nema veze s ideologijom. Ako netko voli Antu Pavelića koji je puno veći neprijatelj čak i današnjoj Hrvatskoj, od jednog Ive Josipovića ili Stjepana Mesića, onda je meni sve jasno . Tu nema pomoći. Pomiren sam s pljuvanjem, kao i s mentalnom razinom pljuvača. To su ljudi koji su negdje zapeli. Netko bi ih trebao pogurati, ali i ovi iza njih više vole blato i kaljužu pa ih uvijek guraju u blato i kaljužu, a oni koji bi ih trebali povući na čvrsto tlo i bliže civilizacijskim vrijednostima, neće više imati želju pružati im ruku.
Svi znamo za izreku- Podijeli pa vladaj i opet se dijelimo dok oni vladaju i bacaju mrvice. Uzmu vam 100 pa vam vrate 16 i vi sretni. Dok god je više takvih sretnika bit će i više onih koji kad dadu 100 žele nazad 80, a ti će to postići u civiliziranom svijetu pa će tamo i otići.  Mi ćemo se ovdje dalje klati i zadovoljavati s još manje. Tko preživi pričat će.
ZA PS PORTAL M STRIŽAK

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here