Promjene u životnim navikama čovjeka su u konačnici dobrodošle. Svakodnevica obično ubije osnovnu srž pojedinca, njegovu osobnost, ali nažalost tako to biva u malenoj, nerazvijenoj i korumpiranoj državi kao što je Hrvatska. Monotonija je dio naših života, jer su inovativni sadržaji prvenstveno rezervirani za zagrebačku publiku. Metropola, netko bi rekao. Centralizam je to, ništa drugo. Onda na red dolaze ostali veći gradovi, dok se Petrinja davi u živome pijesku dosade. Daj narodu koncert za Lovrenčevo, nabaci pokoje javno okupljanje tipa Biciklijade, Kobasijade, ne znam ni ja čega, imaju kupalište, tu mogu odsvirati neki bendovi koji najmanje naplaćuju, i to je to! Što bi drugo narod trebao?

Naravno, narod se prilagodi, i neimaštini i općoj gluposti koju prezentiraju moćnici bez snage. Ali nije narod kriv što se vlašću bave nemoralne jedinke. Jednostavno je: Više ne postoji poštena opcija. Može se kandidirati i moj djed Vjekoslav Lovreković, može obećati organsku hranu, med i mlijeko, kekse gratis, šunku za Uskrs, usoljene janjeće šupke s celerom, ali on je svjestan da to ne može ostvariti; zato se i ne petlja – posjeduje savjest i razum. Neće dati lažno obećanje, nešto u njemu mu ne dozvoljava da laže čovjeka kojega gleda u oči, a to nešto zove se karakter.

I dok se mi dosađujemo, igramo se života, uživamo u ničemu (jer to je gotovo sve što imamo), naši lokalni političari pokušavaju dobiti birače i promijeniti sve što se promijeniti može. Obećanja, obećanja, kao što nekoć zapjevaše Rozga i Tifa by Huljić 🙁

Sve ovo samo bješe uvod u pravu priču, a ona glasi: kako ubiti dosadu u malenoj sredini.
To je prava tema!

Dakle, nekada je pračovjek živio u spilji. Ženu je osvojio osobnošću, opalivši ju toljagom po glavi, i tako se razvijala ljubav. Simpatičan pristup, prapovijesni, a gle slučaja, nasilje nad ženama i dalje se događa. Kako je to moguće? Policija ne zna, odvjetnici sumnjaju, svjedoci su čuli ali nisu sigurni, župnik spava, pas laje, i tako.
Žena ima šljivu ispod oka jer je pogodila ormar dok je noću išla piškiti. Znam, i meni se to često dogodi. Glupost! Žmirimo na sve što uočimo, ali dobri smo u ogovaranju. Pa stoga i zaslužujemo dobru temu za ogovaranje. Ona je ljubav u troje.

Roditelji, vaš sin ima dečka. Ili vaša kćer ima curu. To je sasvim normalno; međutim izjava: mama i tata, imam dečka i curu, e to je već nešto! Tu raste zanimanje, tu ljudi kopaju oči za informaciju. Babe vrište po kvartu, skidaju marame s glava i bacaju ih po tlu, jer kako je to moguće, to je zlo, to nije moralno, nož vadi Željka Markić i siječe mošnje svim bludnicima!
A zapravo svi potajno maštaju o masi toplog mesa koja si pruža tjelesne užitke. Dugo, često i polagano. E, taj dio (nazadne) evolucije se naziva licemjerje i ljubomora. Ti koji pizde su najgori. Potrošili bi se s nogu na tržnici, ali samo da nitko nikada ne sazna!

Type O Negative, glazbena skupina iz Brooklyna je 1996. izbacila album „October Rust“ s kojega je skinut singl „My girlfiend’s girlfriend“. Peter Steele, preminuli pjevač grupe, odglumio je ulogu u video spotu s dvije puno mlađe djevojke. Gledajući taj video zapis razmišljah o slobodi, o tome koliko smo svi zajedno zapravo konzervativni i prepuni lažnog morala. Ne kažem da bi svi trebali imati dvije cure ili dva dečka, samo razmišljam kako je svakome potrebno njegovo i kako nitko nema pravo suditi drugome, osim ako taj drugi ne ugrožava tuđu slobodu. To se zove pacifizam.
A mi glasujmo i dalje, za lažne moraliste, prevarante, lažne osmjehe s jumbo plakata, ili slobodno živimo kako nam duša nalaže da trebamo. Mi biramo. Ionako brzo umiremo, pa…

Peter Steele, laka ti tvoja slobodna crna zemlja. Vidjet ću te na drugoj strani!

My Girlsfriend’s Girlfriend

It’s no secret we’re close
As sweaty velcro
Like latex, fur and feathers
Now
In their ’62 ‘Vette
Sharing one cigarette
In a black light trance then
Go go dance
Then
Go go trance
Then
They keep me warm on cold nights
We must be quite a sight
In our meat triangle
All tangled
Wow
My girlfriend’s girlfriend
She looks like you
My girlfriend’s girlfriend
She’s my girl too
Her and me and her and she and me
An uncrowded couple; are we three
Hey we don’t care what people say
When walking hand in hand down Kings Highway
Two for one today
My girlfriend’s girlfriend
She looks like you
My girlfriend’s girlfriend
She’s my girl

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here