„Frajle“ i moje ruke

U Novom Sadu ima neki ženski kvartet koji sebe zovu „The Frajle“. Lakše mi je zvati ih samo „Frajle“. Čuo sam ih prije 3 godine prvi put i odmah sam skužio da su dobre i da će se o njima još više čuti. I tako se dogodilo da se nađem u Puli na odmoru pa da u isto vrijeme nastupaju „Frajle“. Kupim ja tako dvije karte po 90 kuna i odlučim povesti i moju frajlu na koncert „Frajli“.
Koncert nije bio u Areni nego na Kaštelu. Kaštel je, u stvari, dvorac u centru Pule na brdu s lijepim pogledom na Uljanik (firma u propasti) s jedne strane i pulsku Arenu s druge. Napravio sam plan da odem malo ranije i da zauzmem dobro mjesto u gledalištu. I dođemo mi tako na Kaštel skoro dva sata ranije kad ono „Frajle“ imaju probu. Na ulazu u dvorac je stajala neka gadna baba koja je izgleda mi, ljuta na cijeli svijet. Još nisam ni progovorio, a ona me zaspe kanonadom vike da ne smijem proći u dvorište dvorca nego da najprije platim ulaz u muzej. Pitam koliko? A on meni: 10 kuna! Jebeš 10 kuna kad se radi o „Frajlama“. I dam joj te kune, uđem u dvorište gdje je pozornica i gdje „Frajle“ isprobavaju razglas. Odmah sam skovao plan da ih uhvatim pa da se slikam s njima. Prije su pjevači i pjevačice, a i sportaši dijelili autograme. Sada toga više nema. Nitko više ne skuplja autograme. Sad su moda selfiji. Nakon nekog vremena, prestali su s probom i polako krenuli prema nekom kombiju. Zaustavim ih i pitam da mi za trenutak poziraju za selfi. Naravno da su to učinile. Sad se sve događa brzo i treba uhvatiti pozu. „Frajle“ su naučene na slikanje pa se postave i nasmiju. Ja u tome nisam baš savršen. Nasmijao sam se ali nisam se odmah snašao s rukama. Ne mogu grliti Novosađanke u prisustvu moje ženice. Tko zna što bi mi uradila da sam zagrlio jednu od „Frajli“?! Samo sam spustio ruke dolje niz moj trbuh i upropastio sliku. To bi bila slika godine, a ovako kad ju vidim, samo se nerviram. „Frajle“ su odmah otišle pa nisam mogao ponoviti slikanje.
Eh, kad su otišle i kad sam vidio taj moj fijasko, postalo mi je jasno da se ubuduće moram bolje skoncentrirati kad ovako nešto opet budem radio. Nakon svega, moram još naučiti živjeti. Uz to, pretrpio sam silno ismijavanje od strane moje ženice. No ipak se mogu pohvaliti da sam jedini od publike kome je uspjelo da se sa zgodnim „Frajlama“ uslika. Vrijedilo je doći 2 sata ranije…
„Frajle“ sam često vidio na TV i na You Tube-u. Izgledale su puno starije. Ovako uživo su, u stvari, jako mlade cure što je dobro jer će još godinama zabavljati publiku.
Još samo da kažem da je koncert bio zbilja super.

By Marijan Jozić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here