Mislim da svatko od nas ima nekog ludog susjeda. Ekscentrika koji živi u nekom svom svijetu i ne mari što ostali misle o tome. Njega se obično boje djeca, on uvijek nešto galami ili šapuće riječi koje nitko ne razumije, pa se nerijetko dogodi da mu okolina savjetuje „maleni odmor“ na prikladnom mjestu. A ti savjetnici su obično ljudi koji ne žele prihvatiti, odnosno razumjeti, one koji su ponešto drugačiji od njih samih. Ludi susjed, ukoliko nije nemoralan i agresivan, zapravo nikome ne smeta. Samo možda dosađuje drugima. Maleni osmijeh, kimanje glavom i stvar je riješena.

Osobno imam dva luckasta susjeda, međutim oni su toliko dragi da ih i sva djeca vole. Njih nije potrebno ignorirati, njih je potrebno imati pored sebe. Jedan je Silvio Krpačić – Juma, a drugi „Doktor“ Vlado Pavelić. Od njih dvojice teško je odabrati „luđega“, točnije dražega. Da nema tih luckastih susjeda život bi bio jednoličan.

Hrvati također imaju ludog susjeda. Njegovo ime je Martin Schirenc, rođen je u Beču 1968. godine i osnivač je grupe Pungent Stench. Karijeru je započeo davne 1990. s albumom „For God Your Soul… For Me Your Flesh“. Uslijedili su albumi „Been Caught Buttering“ i „Dirty Rhymes & Psychotronic Beats“ s kojega je skinut singl „Viva La Muerte“. Potom je 1994. objavljen legendarni „Club Mondo Bizzare – For Members Only“. Promociju tog albuma uživao sam na koncertu „Metal Mania“ 1994. u zagrebačkom klubu Remetinec (ne zatvoru) i imao ulaznicu broj 00046 koja je i danas živa.
U to vrijeme su prašile danas zaboravljene hrvatske metal grupe Anesthesia i Hard Time iz Zagreba, te Kain iz Zaboka, skupine koje su ujedno bile dio samog koncerta.
Na snimci s koncerta se vidi i naš legendarni Petrinjac Zoran Litra – Centi u majici Slayera (link ispod).

Pungent Stench su pauzirali sve do 2001. kada je objavljen album „Masters of Moral, Servants of Sin“. Potom je 2004. objavljen posljednji album „Ampeauty“. Tematika kojom se Schirenc i ekipa bave su: sex, nastrani sex, sado-mazo sex, užitci serijskih ubojica i slično. Zvuči uznemirujuće, međutim mnogi tekstovi su napisani s jednom dozom humora, tako da se (ukoliko poslušaju pjesme) Juma i Doktor možda pronađu u kojemu od njih.

Da, ludi susjedi su svugdje oko nas, samo ih trebamo znati prepoznati!
🙂

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here