Večeras u sklopu sisačkog Star Film festivala 2018. u prostoru između zidina atrija Starog grada nastupit će “Obradović – Tixier Duo” – evo i programa prvog dana festivala:

Četvrtak (30. kolovoz)

– 19:00 h – vožnja brodom od Malog kaptola

– 19:15 h – polazak busa od autobusne stanice “Nama”

– 19:30 h – filmska glazba Martina Sabljak i Darko Ružec | Stari grad Sisak |

– 19:30 h – otvorenje izložbe ”Transmedijalnost kadra – izbor iz filmskih ciklusa” Dore Hanžek | Stari grad Sisak |

– 20:00 h – otvorenje Star Film Festa | Stari grad Sisak |

– 20:30 h – projekcije filmova | Stari grad Sisak |

– 22:00 h – koncert Obradović – Tixier Duo | Stari grad Sisak |

“Obradović – Tixier Duo” je duo francuskog pianista David Tixiera i hrvatske bubnjarke Lade Obradović. Novi sviježi akustični zvuk izmješan sa eletronikom, tekstom, poliritmima, intrigama i nemali broj lupova ispremješan sofisticiranim harmonijama smještenim u moderne polimetre služe kao medij za transfer glazbe vođene emocijama i elegancijom.

U svibnju 2018, duo dobiva drugu nagradu na internacionalnom bubnjarskom natjecanju Hit Like A Girl u Kaliforniji. U lipnju iste godine pobjeđuju na velikom francuskom natjecanju Rézzo Focal unutar Jazz À Vienne festivala. U kolovozu 2018 pobjeđuju na jazz natjecanju “Jazz Au Phare” u Francuskoj.
“Neobična i inovativna glazba, elegantna i senzibilna. Razrađena u tancčine. Interaktivna. Laganim dodirom snage istovremeno fascinira, iznenađuje i uzbuđuje.”(Nicole Videmann)

“Kompozicije projekta povezane su iznenađujućom spretnošću. Lada je umjetnica sa izvanrednom muzikalnošću. Njezino bubnjanje je poput klavira izrađenog od kože kojeg dodiruje. Njezin suptilan dodir sastavljen je od velike palete varijacija i dinamike. Ponekad gotovo nečujno, ponekad sa velikim amplitudama, Lada se jednostavno kreće između brojnih ritmičkih slojeva. Njene poliritmične kompozicije stvaraju prostor i ambijent kasnije dodanim pjevnim melodijama klavira.
David, kreativni pijanist koji simultano svira dvije klavijature, jedne akustične, jedne elektične, kako bi obojio nijanse svojih skladbi, realizirano njegovom desnom rukom koja pleše između dva instrumenta, te zvukove sintisajzera pretvara u eko prirodnog zvuka klavira.

Duo je prezentacija snažne osobnosti, ritmički savršen, i izkarakteriziran duboko osobnim kompozicijama.”
(François Passard, direktor fondacije L’Abri)

https://www.obradovictixierduo.com/
http://www.ladaobradovic.com/hrv/o-meni
https://www.davidtixier.com/about

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here