Po Gavrilovićevom igralištu rastrčali se mali Modrići, Rakitići, Rebići….

Nedavni veliki uspjeh hrvatske nogometne repke na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i dolazak do samog finala mundijala izazvao je veliku euforiju u Hrvata. Svi su doslovce “poludili” za nogometom, dresovi reprezentacije s imenima hrvatskih igrača su se prodavali na tone, a sva ta atmosfera je naravno, utjecala i na najmlađe – klince koji u svojim glavama prije spavanja “vrte film” kako kao Modrić ili Rakitić probijaju protivničku obranu i kako zabijaju golove a cijeli stadion im plješće. Još kad im roditelji doista i kupe dres s imenom i brojem omiljenog igrača, sreći nema kraja.

Na travnjaku u narodu petrinjskom poznatog pod imenom Gavrilovićevog nogometnog igrališta pored Petrinjčice i naselja Sajmište rastrčali su se petrinjski klinci. Oni su budućnost petrinjskog nogometa koji s ovim brojem (ima ih čak 150) ne mora brinuti o popunjavanju zelenih redova. Ova djeca su polaznici škole nogometa pod okriljem GŠNK Mladost Petrinja.

Postoji 6 kategorija:2 grupe Prstića, Limači, mlađi i stariji pioniri i juniori. Treneri su im Nikola Bartulić, Ivan Tolušić, Slobodan Borota, Ivan Bobinac, Mario Kokan, Saša Teofanović i voditelj škole nogometa Dalibor Sanader.

Mali nogometaši među kojima ima i djevojčica marljivo treniraju tri puta tjedno (po zimi u balonu pored stadiona NK Mladost), trče, uče tajne nogometa, pucanja lopte, driblanja, dodavanja, trčanja bez lopte – baš kao što su to nekad u toj dobi radili i njihovi idoli s dresova. Tko zna – možda dok se mame i tate osvježavaju na terasi obližnjeg kafića i čekaju da njihovo dijete završi trening, upravo se “stvara” neki novi Modrić ili Rakitić.

U svakom slučaju – nogomet je prava stvar.

M.Šantek

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here