Ciprić sezonu otvorio zlatom!

U subotu 01.09.2018. održan je 22. Međimurje Open karate turnir na kojem je nastupalo 1197 natjecatelja iz 127 klubova iz Hrvatske, BIH, Slovenije, Mađarske, Austrije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Italije, Njemačke, Francuske, Egipta, Indije, Novog Zelanda i Poljske.

Na ovom velikom međunarodnom karate događaju nastupala je i „A“ ekipa KK „Tigar“ u sastavu ; Lana i Nikolina Golomboš, Tia Škrljac, Ema Kardaš, Lucija Bunjevac, Roko Dumbović i Luka Stefano Ciprić.

Lana Golomboš nastupala je u kategoriji učenica iznad 44 kilograma gdje je u konkurenciji od 12 natjecateljica izborila finale pobijedivši protivnicu iz BIH u polufinalnom meču. U finalu Golomboš ipak gubi od domaće protivnice te zauzima veliko drugo mjesto.

Roko Dumbović nastupao je u kategoriji mlađih kadeta do 41 kilogram te u konkurenciji od 21 natjecatelja ipak nije uspio proći prvo kolo.

Nikolina Golomboš nastupala je u kategoriji mlađih kadetkinja iznad 55 kilograma gdje je u prvom kolu bila poražena od protivnice iz BIH koja ju je povukla u borbu za broncu. U prvom meču za broncu Golomboš je porazila Slovenku, a u samoj borbi za medalju porazila je protivnicu iz BIH i tako uzela treće mjesto. Golomboš je kasnije nastupala u kategoriji kadetkinja iznad 54 kilograma sa svojom klupskom kolegicom Lucijom Bunjevac. Obje su odlično startale kategoriju. Bunjevac je pobjedama došla sve do četvrtfinala gdje je poražena od protivnice iz Slovenije koja ju nije kasnije povukla u borbu za broncu. Golomboš je pomela kategoriju sve do polufinala gdje ju je zaustavila nešto starija protivnica iz Austrije, no to ju nije omelo da u ovoj starijoj kategoriji uzme brončanu medalju.

Tia Škrljac nastupala je u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma gdje nije uspjela izboriti put do medalje.

Ema Kadaš nastupala je u kategoriji kadetkinja do 54 kilograma te ispada u drugom kolu od protivnice iz Austrije koja ju  kasnije nije povukla u borbu za broncu.

Luka Stefano Ciprić nastupao je u kategoriji kadeta iznad 70 kilograma te je u konkurenciji od 19 natjecatelja pokazao da je ozbiljno shvatio ljetne pripreme i da je spremniji od ostatka. Luka je prvo kolo porazio protivnika iz BIH, u drugom kolu je pobijedio protivnika iz Slovenije, u polufinalu je porazio domaćeg protivnika , zlatom se okitio pobijedivši protivnika iz Slovenije.

Ovaj turnir je bio odlična prilika za provjeru natjecatelja nakon ljetnih priprema, a kao jedan od pripremnih turnira sa kvalitetnim mečevima prije glavnih WKF događaja u drugom dijelu sezone (Berlin, Tokyo, Buenos Aires, Cancun, Madrid, Dubrovnik, Venecija,…). Na turniru su nastupali vrhunski karatisti koji se pripremaju za navedene turnire stoga ostvariti rezultat na ovom karate događaju nakon ljetne stanke nije bilo ni malo lako. Tigrići su sezonu startali oštro , a tako planiraju i nastaviti!

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here