Posjetili smo jedinu petrinjsku slastičarnu “Opatija”. Od ovog tjedna u ponudi imaju i kolače

Popodne u Petrinji. U strogom centru grada ljudi šetaju pločnicima upijajući toplinu sunca kasnog ljeta. Vrijeme se počelo mijenjati, rujan je započeo i jesen je pred vratima. Sva ova topla bezbrižnost će uskoro nestati i građani će većinu vremena provoditi u zatvorenim prostorima čekajući nove ljepše dane da bi mogli sjesti na terasu kafića ili “skoknuti” po slatko osvježenje u obliku par kugli sladoleda u jedinu petrinjsku slastičarnu – “Opatiju”.

A taj prizor se upravo i događa pred mojim očima. Dvoje klinaca je došlo ispred stakla iza kojeg se nalaze šarene posude sa sladoledima, a i sam se osjećam kao klinac jer ispred mene su vlasnici slastičarne – braća Erduan i Samet Osmani postavili tanjur s velikom kremšnitom čiji me okus podsjetio na neka davno prohujala petrinjska vremena. Iz one Petrinje mog djetinjstva s četiri tadašnje slastičarne i na ona bezbrojna sjedenja s prijateljima za stolovima slastičarni u sva godišnja doba, kada smo jednostavno znali “tamaniti” pudinge u čaši, kremšnite i šampite ili zimske sladolede….

I evo ga. Nakog dugo godina, od ovog ponedjeljka, u petrinjskoj slastičarni “Opatija”, ponovno građani mogu uživati u domaćim kolačima. Braća Osmani su krenuli u novi poslovni projekt, opremili su kuhinju i za sada nude ove vrsta kolača: kremšnite, šampite, baklave, ledeni vjetar, tiramisu, eliksir tortu i desert u čaši od malina.

Kažu i da se od sada mogu i naručiti torte za sve prilike – od rođendana do svatova. A ja sam pojeo kremšnitu – baš kao nekad, u slastičarni.

M.Šantek

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

1 COMMENT

  1. baš mi je drago da imaju sad sve u ponudi i želim im sreću i uspjeh jer su dećki super,naši petrinjci koji su domaći i bez njih grad nije grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here