Prvi trening hokejaškog podmlatka KHL Sisak

Jučer su se prvi put u hokejaškoj sezoni 2018/2019. okupili mali hokejaši podmlatka KHL Sisak „Vitezovi“. I trenere koji rade s ovim uzrastom ugodno je iznenadio povelik broj od četrdesetak malih hokejaša koji su došli na „suhi trening“ u dvorani ŠRC Sisak. Pored dječaka na treningu se pojavio i velik broj djevojčica od kojih su neke igrale u prethodnoj sezoni a u ovoj, izgleda, biti će čak i dvije ženske postave koje bi, poznavajući ih s leda, mogle biti „strah i trepet“ muškim vršnjacima obzirom da su sve prave sportske „fajterice“ i u hokejaškom smislu.
Led u sisačkoj „Ledenoj“ očekuje se za desetak dana, manje – više, obzirom da se dvorana uređuje prema standardima EBEL lige jer bi, nezvanično, KHL Medveščak koji se natječe u toj prestižnoj europskoj ligi trebao nekoliko mjeseci igrati u Sisku dok se ne dovrše radovi na zagrebačkoj “Ledenoj”. Ova nezvanična najava svakako mora obradovati Siščane jer će u svom gradu moći vidjeti ono što najviše nudi ljepota i izazov hokejske igre s vrhunskim igračima najboljih europskih klubova. Sama činjenica da će, privremeno, iz Doma sportova u Zagrebu doći do preseljenja vrhunskih sportaša na led u Sisak sigurno raduje sve dobronamjerne obzirom da ćemo moći vidjeti ono što hrvatski sport na ledu trenutno nudi, naučiti nešto ali i dobiti dvoranu po svjetskim standardima.
Da će za to vrijeme biti „stiske“ u terminima sigurno je, ali mali hokejaši koje smo danas gledali na „suhom“ treningu sigurno će imati svoj prostor jer su oni jamac budućnosti sisačkog hokeja ali i nada da će se od tih malaca ali i onih koji će dolaziti poslije njih razviti i hokejaši i klizači koji će ime Siska pronositi i šire na ponos svih dobronamjernih koji ih danas i sutra promatraju „s onu stranu bande“.
Svakako, potrebno je mnogo strpljenja roditelja ali i trenera da se postignu vrhunski rezultati što nije uvijet jer sport nisu samo rezultati već su i zdrav život, razvoj radnih navika i upoznavanje mnogih sportaša i gradova u kojima će se natjecati. Posebno, ovdje moram spomenuti nadasve strpljive trenere Matea, Ticu i Bucu koji s nevjerojatnim strpljenjem i ljubavlju uče ova malce kako sportskom tako i građanskom ponašanju i samoj igri.
„Vitezovi“ sretno i uspješno u novoj sezoni.
Marjan Gašljević

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here