Dobro došli dragi gosti!

Petak, nešto poslije 16 sati krenuh automobilom iz Petrinje prema Sisku i naletjeh na dugačku kolonu putničkih automobila, kombija, autobusa, teretnih kamiona…. svi čekaju da se upali zeleno svjetlo na malom građevinskom semaforu postavljenom u Češkom selu u Sisačkoj ulici. Projekt aglomeracije Petrinja traje i ne vidi se kraj kolonama na ovoj vrlo prometnoj cesti.

Ali ovog puta, za razliku o prijašnjih beskonačnih čekanja i gledanja u zadnji kraj automobila ispred sebe, život me počastio puno ljepšim prizorom. Mlada žena u plavoj haljini stajala je na ulazu u dvorište kuće na broju 103. pored cvjetnog slavoluka na kojem piše “Dobro došli dragi gosti”, u dvorištu su bili postavljeni svečani stolovi s hranom i pićem, ljudi su slavili i plesali uz glazbu – nema sumnje, netko je tog petka odlučio izreći sudbosnosno “da” pred svećenikom ili matičarem.

A onda se upalilo zeleno i “moja” dugačka kolona se pokrenula. Na povratku kući, nakon par sati, dvorište puno raspjevanih i rasplesanih svatova je bilo potpuno pusto. Svi su otišli do crkve, a onda negdje zafeštali do duboko u noć.

Ne znamo tko su mladenci – ali neka im je sretno!

M.Šantek

Već godinama traju radovi na Sisačkoj ulici – vrlo prometnoj cesti u naselju Češko selo. Često, skoro na svakodnevnoj bazi semafori reguliraju promet i stvaraju se velike kolone automobila.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here