Dragana Čubrilo – Plavuša s panikom

Poštovane čitateljice i čitatelji PS portala, naš tim suradnika, ljudi koji se izražavaju kroz pisanu riječ se upravo proširio. Upoznajte Draganu Čubrilo.

Tko je Dragana Čubrilo?
Plavuša s panikom. Žena. Učiteljica. Knjižničarka. Piskaralo. Ona koja vjeruje u bolje sutra. Uvijek.
Kada je počela pisati?
U osnovnoj školi kao svaka cura, svoj dnevnik. Onda je nadošla jedna kratka ljubavna priča, objavljena u nekom ženskom časopisu s njenih nepunih 15. Poslije su išle neke pjesme. Ne baš sretne. Svaka žena u toj dobi mora proći dark fazu. I tek kada je donekle odrasla, izvana samo, počela je pisati sve što joj je palo na pamet. Objavljena je self help knjiga Plavuša s panikom. Slikovnica za djecu Ana i maslačak. Uskoro će još jedna.


Zašto pisati?
Imala sam neki problem. Kažu da je izuzetno čest u današnje vrijeme. Zove se anksioznost s napadima panike. Isto kažu da je najbolje pomoći sam sebi, raditi na sebi. Ja svakako jesam. Počela sam sve probleme riješavati pisanjem. I onda su me nagovorili da to objavim. Kada sam objavila Plavušu s panikom, šokirao me broj onih s istim problemom poput moga. Sakodnevno su me kontaktirali. I još sam s nekima u kontaktu. Ponekad je teško izreći ono što nas muči. Lakše je napisati. E zato pišite. Izbacite sve na papir. On sve trpi. Sada pišem uglavnom samo pozitivu. Ljepše je. Svijet je lijep.
O čemu ću pisati?
O onome što se svakodnevno događa. O onome što nas boli ni što nas veseli. O onome što možemo i onome što moramo. Obećajem da neće biti nikakvog crnila. Imamo ga i previše. Obećajem da ćete se smijati. Možda ponekad plakati. Ali znam da ćete se pronaći u velikom dijelu onoga što se meni događa. Samo što ja teško prešutim išta. Meni je lakše reći, napisati. A ako ja kažem naglas, stavim na papir, bit će i vama lakše. Nitko od nas nije sam u ničemu. Ljepše se u paru smijati. Iako se ja smijem i sama sa sobom i sama sebi. Takva sam. Veselim se što ćemo se družiti.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here