Pjevački zbor Lira počeo novu sezonu: Glazbena voditeljica i dirigentica je Jasmina Augustić

Odletjele su rode i lastavice, s Kupe se na suho za zimovanje iznose drveni i plastični riječni čamci, u škole su pošli mali i veliki đaci, vrijeme je tzv. bablje – po svim pokazateljima:jesen kuca na vrata
U takvu novu sezonu i godišnje doba ušlo je i 22 članica Ženskog pjevačkog zbora Lira iz Petrinje, koje su se u utorak, prvi puta sastale poslije ljetne stanke, a zapravo i nakon zamalo jednogodišnjeg prekida s probama, nastupima i druženjima. Od zadnjeg programa za Martinje 2017. više ni jedan javni nastup nije održao ovaj zbor s 21 godinom neprekidnog djelovanja. Njihova voditeljica-dirigentica Luana Komlinović na dugotrajnom je bolovanju i nije ih mogla uvježbavati i voditi, pa je tako pauzirala i stagnirala cijela Lira.
U novoj sezoni bit će bolje, aktivnije i sadržajnije: sinoć je umjetničko rukovođenje preuzela Jasmina Augustić, voditeljica Ženskog pjevačkog ansambla Petrus iz sastava Hrvatskog pjevačkog društva Slavulj, u kojem je dugogodišnja članica i aktualna dopredsjednica cijelog društva. Na zamolbu Ivane Malović, predsjednice PZ Lira, preuzela je glazbenu skrb o gospođama-pjevačicama i sinoć s njima održala prvi sastanak.
– Dobila sam notnu dokumentaciju njihova dosadašnja repertoara, a jednoglasno smo se suglasili da ću im predložiti proširenje skladbi i prihvatiti svake njihove želje. Kao novost, pratit ću ih i na gitari, uz korištenje njihova sintesajzera – kaže nova glazbena voditeljica ovog pjevačkog zbora petrinjskih gospođa.
-Dogovorili smo probe svakog utorak u 18 sati, a ostaje slobodan i naš dosadašnji dugogodišnji uhodani termin četvrtkom na večer. I dalje koristimo dvoranu Doma za starije i nemoćne osobe u Petrinji, na čemu zahvaljujemo novoj ravnateljici, a hvala sada na uspostavljenoj suradnji i novoj dirigentici. Pod njenim vodstvom kanimo u Domu prvi nastup održati za 1. listopad, dan starijih osoba, a idući mjesec održati i redovitu godišnju izvještajnu i izbornu skupštinu – sinoć smo doznali od Ivane Malović.
Svojoj novoj voditeljici Lira je otpjevala nekoliko skladbi koje najviše vole i najčešće izvode.
Prvu probu za novu sezonu Pjevački zbor Lira održat će idući utorak, a u svoje redove gospođe pozivaju sve Petrinjke zainteresirane za domaću pjesmu, pučku tradiciju i glazbenu kulturu našeg grada.
Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here