Petrinjci uspješno organizirali međunarodno natjecanje u sportskim plesovima

Sportski plesni klub Petrinia tijekom proteklog vikenda, 8. i 9. rujna 2018.g., u Domu sportova organizirao je međunarodno natjecanje u sportskim plesovima pod nazivom WDSF Croatian Trophy 2018. Ovo je već četvrta godina kako petrinjski klub organizira ovo veliko natjecanje. Prve dvije godine održavalo se u Novalji, na otoku Pagu, a od prošle godine natjecanje je „preseljeno“ u Zagreb, u Dom sportova.
Svake godine je sve veći broj natjecatelja i sve veći broj zemalja sudionika, te je ove godine taj broj dosegao 280 sportskih plesnih parova iz 32 države. Među natjecateljima bili su, svakako, i hrvatski sportski plesni parovi (SPP), najviše iz domaćinskog kluba, i to od najmlađih starosnih kategorija. Natjecateljima nije bilo nimalo lako, jer zbog velikog broja prijavljenih parova natjecanja su trajala cijeli dan i počinjala s osminom finala, ali kao i uobičajeno za petrinjske plesače, „pale“ su i medalje.

Rezultati petrinjskih plesača po starosnim kategorijama su sljedeći:
najmlađi SPP Matija Baljak – Klara Autischer u kategoriji Juvenile II (osnovci) osvojili su 3. mjesto u standardnim plesovima i 6. u latinsko-američkim.
U kategoriji Junior I (mlađa mladež) nastupila su dva para: SPP Jan Hanić – Paula Mladić 10. u standardnim i 12. u latinsko-američkim plesovima, dok su SPP Noa Hanić – Mia Savić 11. u standardnim i 14. u latinsko-američkim plesovima.
U kategoriji Junior II (mladež) nastupio je SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas i osvojili su 1. mjesto u standardnim i 3. mjesto u latinsko-američkim plesovima, dok su nešto stariji, u kategoriji Youth (starija mladež) SPP Lovro Peraković – Lea Stanić bili 5. u standardnim i 11. u latinsko američkim plesovima, SPP Filip Franić – Vanesa Augustić bili su 19. u standardnim i 26.u latinsko-američkim plesovima, te SPP Filip Špalj – Bruna Žukina 31. u standardnim plesovima.
Svoje predstavnike klub je imao i u kategoriji Seniora, te su SPP Tihomir Baljak – Silvana Baljak u Senior I bili 10. u standardnim i 7. u latinsko-američkim plesovima, a u kategoriji Senior II SPP Davor Jambriško – Renata Hartman bili su 14. u standardim plesovima.
U najjačoj kategoriji World Open od 64. sportska plesna para, ušavši u polufinale, SPP Juraj Bjelac – Renata Faizerakhmanova osvojili su 11. mjesto.

Organizacija natjecanja u Zagrebu velikim dijelom proizašla je i iz odlične suradnje Gradova Petrinje i Zagreba kao prijateljskih gradova, a bitno je napomenuti da ovakav tip natjecanja je visoke međunarodne kategorije u sportskim plesovima i kao takav jedini je koji se organizira i održava u Republici Hrvatskoj.
Zadovoljstvo suradnjom i organizacijom natjecanja u najljepšem dvoranskom sportu u srcu Lijepe naše izrazio je i Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Grada Zagreba koji je zajedno s Božidarom Čavalom, predsjednikom Hrvatskog sportskog saveza ovo natjecanje svečano otvorio. Želja, a i nakana svih je da se tradicija organiziranja ovakvog turnira nastavi, te je već dogovoren i termin za sljedeću godinu.
Ovom prigodom istaknuti su i sponzori koji su, također, vjerni pratitelji petrinjskih plesača sve ove godine: Cvjećarnica i poklon galerija Nera, Novi zvuk d.o.o. i Gavrilović d.o.o., te medijski pokrovitelji Petrinjski radio, Portal 53, PS Portal, Prvi.hr i HRT.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here