Ženska ekipa Šahovskog društva Sisak osvojile četvrto mjesto u prvoj ženskoj hrvatskoj šahovskoj ligi

Od 7. do 15. rujna u hotelu Adris u Biogradu na Moru (bivše odmaralište INA rafinerije Sisak) održana je prva ženska hrvatska šahovska liga. Nastupilo je 10 najboljih ženskih ekipa u Hrvatskoj, među kojima i ekipa Šahovskog društva Sisak, inače najmlađa ekipa u ligi. Iako je ekipa nastupala bez jedne od najboljih majstorice Tajane Turk, sisačke šahistice su pokazale da su unatoč mladosti, ravnopravne s najboljim ekipama u Hrvatskoj. Za ekipu je bilo prijavljeno 9 šahistica no samo je pet nastupilo iz razloga štednje ali i zbog studentskih i radnih obveza. Teret ovog izvrsnog rezultata ponijele su FIDE majstorica Ana Iveković, majstorica Noemi Špiranec i majstorske kandidatkinje Larisa Kuhar, Tereza Dejanović i Vesna Turk.

Sisačke šahistice zabilježile su 5 pobjeda, jedan neriješen rezultat i tri poraza a Tereza Dejanović je dosegnula rezultat za nacionalnu majstoricu. Ana Iveković je na prvoj ploči osvojila 3,5 boda iz 9 partija, Noemi Špiranec na drugoj ploči je osvojila 5,5 bodova iz 9 partija, Larisa Kuhar je na trećoj ploči osvojila 3 boda iz 6 partija, Tereza Dejanović je osvojila 7 bodova iz 8 partija na četvrtoj ploči dok je Vesna Turk kao prva pričuva osvojila ½ boda iz 4 partije.
Ovo je najbolji plasman sisačkih šahistica, koje su do sada uglavnom osvajale mjesta u sredini tablice prve lige. Ovom odličnom rezultatu najviše je pridonijela odlična igra kadetkinje Tereze Dejanović koja je uz novih 104 rejting boda dosegnula i titulu nacionalne majstorice.

 

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here