Čovjek koji radi čuda od šibica

Na samo sat vremena vožnje automobilom od glavnog trga svih Hrvata u metropoli, u smjeru juga, baš tamo gdje sa svojom sabljom pokazuje ban Jelačić, nalazi se rijeka Kupa, a čim ju pređete, ulazite u raj na zemlji zvan Banija. Prekrasan, prirodno vrlo bogat komad Hrvatske koju je politika zaboravila i iz koje nažalost ljudi bježe iz svojih domova u samu metropolu ili europske zemlje tražeći posao i materijalnu sigurnost, ali to je već neka druga priča.

Najveći grad tog kraja je Petrinja, a odmah pored nje je jedno malo selo koje se zove Hrastovica i iz koje je u našu redakciju stigla svjetska priča. Naime, u tome selu živi čovjek koji doslovce radi čuda od šibica. Majstor je vrlo povučen i samozatajan, a njegovi mještani su u našu redakciju poslali ovu priču. Evo kako piše jedna Jasmina:

Hrastovica, malo i veselo selo na brdašcu kraj Petrinje grada uvijek je bila puna lijepih djevojaka, zanimljivosti i dobrih priča. Kad smo kod zanimljivosti i dobrih priča, donosimo vam jednu. Živi u njoj Hrastovčan po imenu Drago Roksa (Švabo). Taj čovjek ima hobi za kojeg zna samo mali krug ljudi. Bilo bi nama skroz u redu da tako i ostane, da taj njegov hobi nije toliko specifičan, dojmljiv, svake hvale vrijedan i dostojan izložbenih polica nekih velikih muzeja. Iz provjerenih izvora znamo da je jednom za božićni poklon od svoje djece dobio zavidan broj šibica, i da im se naravno jako obradovao jer on od njih stvara umjetnička djela. Pošto je gospodin Drago htio ostati skroman, ne znamo previše detalja o tome koliko vremena mu je potrebno da izradi svoja djela od šibica, ali znamo da je u duši matematičar i da svoja djela gradi po nacrtu, vrlo detaljno, precizno, te naoružan s puno strpljenja. Sve se to vidi u njegovim dovršenim radovima, pa nećemo više ništa govoriti, pogledajte i sami.

M.Šantek

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here