Mladen Panić: Ovo je jedan je od prvih pogrebnih centara u Hrvatskoj, a uskoro otvaramo krematorij

Jedan od prvih pogrebnih centara u Hrvatskoj

Danas u 11 sati na samom ulazu u prostor petrinjskog centralnog groblja okupilo se dosta ljudi koji su došli na poziv Mladena Panića – poduzetnika koji se već dugi niz godina bavi poslovima pogrebne struke i koji je uložio novac, kako on kaže u donedavnu šikaru uz samu prometnicu i izgradio objekt kakvih nema puno u Hrvatskoj – pogrebni centar koji je danas svečano otvoren. Radi se o prostoru koji nosi naziv Pogrebni centar Panić, a koji u svojih 120 kvadratnih metara nudi baš sve pogrebne usluge – od prijave sprovoda, pogrebnih usluga, cvijeća, hladnjače, ishodovanja papirologije.

Tako da je to sad na jednom mjestu sve, visokoprofesionalno, uslužno. Nema toga da kao što je bilo dosad, netko u 15 h zaključa, ode i baš ga briga, netko umre u 16h pa čeka sljedeći dan do 7 ujutro. Radno vrijeme je od 0-24. Radno vrijeme je ovog objekta od 8 do 19 h navečer, to radi dok god je dnevnog svjetla. U biti, baš kako treba biti po pitanju ove struke. Projekt pogrebnog centra je vrijedan 2 milijuna kuna. Realiziran je uz veći dio vlastitih sredstava, kreditna sredstva HAMAG-a te kapitalnu potporu Grada Petrinje od 30.000,00 kuna- kaže Panić.

Sve to do sada nije bilo moguće jer tek je 2015. donesen zakon o pokretanju centara pogebnih usluga jer su do tada sve to mogle raditi samo jedinice lokalne samouprave. Simboličnim presijecanjem vrpce centar je otvorio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji kaže da je dobro da je došlo do konkurencije i hrabrosti poduzetnika da donesu kvalitet usluga za građane. Dumbović kaže da je uvijek davao potporu svakom poduzetniku i da je svakako zadovoljan viđenim prostorom koji je od danas na usluzi svim građanima.

Petrinja dobiva krematorij – drugi u Hrvatskoj

Vrlo zanimljiva stvar je također danas izrečena na otvaranju Pogrebnog centra. Naime, Panić je najavio otvaranje nečega što u ovom trenutku postoji samo na zagrebačkom Mirogoju – krematorija. U tijeku je ishodovanje građevinskih dozvola, a sav projekt bi trebao biti gotov za neke tri godine i time bi Petrinja bila drugi grad u Hrvatskoj sa ovom uslugom. Danas se na krematorij u Zagrebu čeka i po desetak dana i tu uslugu koriste građani iz svih dijelova Hrvatske, tako da je onome tko krene iz Splita u Zagreb sasvim svejedno hoće li tu uslugu dobiti u Zagrebu ili Petrinji. Sama Petrinja bi bila brži izbor.

M.Šantek

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here