Medveščak otvorio sezonu u sisačkoj “Ledenoj”

Jučer je u prelijepoj novouređenoj sisačkoj Ledenoj dvorani zagrebački Medveščak utakmicom protiv austrijskog Dornbirn Bulldogsa s početkom u 17.30 sati otvorio sezonu EBEL ( austrijske ) lige.
Mnogobrojni navijači Medveščaka raznim prijevoznim sredstvima doputovali su u Sisak da bi zajedno sa Siščanima navijanjem podržali svoj klub. Na žalost navijača Austrijanci su na kraju slavili rezultatom 8:1 što ne znači da nisu danas vidjeli vrhunski hokej ponajboljih svjetskih hokejaša.
Sisačka „Ledena“ danas je bila puna, zdušno se navijalo u jednoj prelijepoj, sportskoj atmosferi koja je, svakako, dopunila ugođaj vrhunskih majstora hokejaške igre na ledu.
Navijači će i danas 23. rujna moći pogledati utakmicu Medveščaka protiv Vienna Capitalsa u 17.30 sati, a u nedjelju 30. rujna također u 17.30 Medveščak će u sisačkoj „ledenoj“ ugostiti Graz 99ers-e.
Prvi pak na utakmici bacio je Mateo Lončar igrač KHL Sisak i trener mlađih uzrasta KHL Sisak u ime svih sisačkih hokejaša ali i u ime legendi sisačkog hokeja u koje svakako spada i njegov tragično preminuli otac Darko Lončar poznatiji po nadimku Rus.
Zaljubljenici u ovaj šport u Sisku iskreno se nadaju i vjeruju da će ovakva impresivna infrastruktura koju Sisak kao „najsportskiji grad“ svakako zaslužuje vratiti vrhunski hokej u grad te mu vratiti stari sjaj. Svakako se imaju pravo nadati jer već danas na ledenoj plohi sisačke „Ledene“ trenira velik broj djece i mladih što hokej, što druge sportove na ledu u nadi razumijevanja i potpore svih struktura, od roditelja, preko grada, županije do športskih saveza. Svakako, velika potpora su im i gledatelji, građani Siska koji se odluče sjesti na tribine dvorane i pozdraviti ih i podržati u njihovim nastojanjima.
Marjan Gašljević

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here