U subotu 22. rujna 2018. u 19,00 sati u Hrvatskom domu u Glini, u suradnji Umjetničke organizacije “Točka na i” te Grada Gline izvedena je predstava za djecu i odrasle po priči Feride Duraković koju je adaptirala Kristina Kegljen “Mrak Čudak”. Režiju potpisuje Silvije Vadla, a glumili su Davor Kovač, Lidija Kraljić, Mladen Klarić i Antonija Šašo Brkanić. Ulaz je bio besplatan. Predstava je nastala na inicijativu glumice Antonije Šašo Brkanić, koja se školovala i odrasla u Glini. Kampanjom „Okolo naokolo“, koje je ova predstava dio, cilj je dovesti predstave u sve kutke Hrvatske, a osobito tamo gdje ih je najmanje i gdje ljudi nemaju mogućnost za čest doticaj sa živom umjetnosti.
U dvorani Hrvatskog doma ove prohladne ranojesenske večeri, okupila se brojna i raznolika publika – i veliki i mali. Neobični likovi Mrak Čudak, Candy, Mrak Bedak i Mrak Luđak i živahne krijesnice pobudile su zanimanje i potakle na smijeh, pogotovo one najmlađe. Vjerujem, nikome nije bilo dosadno i svi su se dobro zabavili.
Mnogi smo se po prvi put susreli s teatrom sjena. Neobično je to i jedinstveno iskustvo. Naučili smo da ni mrak nije lako biti, da ga se ne treba plašiti jer i on ima dobro plamteće srce pa bila to i krijesnica Žarkica. Pa, ukaže li nam se opet prilika, vrijedi s više srca i pozornosti pogledati i poslušati ovaj jedinstveni teatar, uživati u stihovima i glazbi, živahnoj i čarobnoj igri svjetlosti i sjena…

Za ps portal Katica Gašljević Tomić

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here