Na letu Sisak – Petrinja – Glina….

Piše: Miroslav Šantek Cobra

A još jučer, u nedjeljno popodne, nakon male promjene vremena, mnogi građani su poželjeli uhvatiti zlatne sunčeve zrake i uživati na toplini neradnog dana. Mnogi su se (baš kao i ja) uvalili za stolove terase kafića i pijuckali kavicu. Uz dvije žene za mojim stolom, kavama i kapućinom zaslađenim medom, pričama o tekućoj problematici, danima i događajima koji dolaze, vrijeme jednostavno brzo proleti. A onda je jedna od njih pogledala na zaslon svog mobitela, pročitala vremensku prognozu za Petrinju i izvjestila nas da će sva ova topla čarolija jednostavno nestati i da će jutro biti vrlo hladno uz obilnu kišu, a to u njenom slučaju nije nimalo lijep ugođaj dok se u cik zore vozi na posao u metropolu.

Udari kiše po roletnama mog prozora u rano jutro su doista i potvrdili njenu priču. Sva jučerašnja čarolija je jednostavno nestala uz kišne ulice, ljude koji potpuno drugačije obučeni nego jučer žurno grabe ka nekom suhom mjestu, dok su terase kafića ostale mokro prazne. Izgleda da je jesen po prvi put pokazala zube.

Popodne kiša polako prestaje, čak se i kroz sivo i oblačno nebo nakratko pojavilo sunce i malo plavog neba, a u 14:25 iznad moje glave, iznad Petrinje grada, kroz to sivilo iz smjera istoka prema zapadu, iz Siska se u niskom letu pojavio avion koji je pravocrtno preletio petrinjske krovove i nestao u pravcu zapadnih petrinjskih brda i Gline –  baš u djeliću kad se nakratko pojavilo sunce.

Vjerojatno je i sam pilot uživao u prizoru sunčevih zraka u svom kokpitu, a ja sam poželio otići s njim. Tamo daleko. Gdje se plavi more u daljini. Na letu Sisak, Petrinja, Glina……

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here