Putovanje ostavlja posljedice

Najbolja stvar u životu koja mi se pružila je definitivno bila prilika za putovanja. I s time će se složiti svi oni koji putuju kao i ja. Ne moramo svi putovati na isti način, na isti vremenski period. Bio on duži ili kraći. Svima nam je jedno zajedničko – putovanja.

Zašto je to tako?

Činjenica je, da jednom kada zakoračiš preko granice, kada otvoriš (otkriješ) kako god želiš taj šareni svijet putovanja teško je prestati, stati „na vrijeme“. Postoji li uopće kod putovanja taj izraz? Stati na vrijeme? Kada je zapravo to vrijeme?

Za neke kada osnuju vlastitu obitelj, za neke novi posao, za neke pokretač da se „smire“. No, to nije tema danas.  Jednostavno je tako. Od kada znamo za sebe imamo tu neku želju za istraživanjem, otkrivanjem. Kako postajemo stariji ona se odrazi na neke određene stvari i odredi nam put.

Moj put su bila putovanja.

Kada si dijete, uvijek se pitaš što je tamo iza ugla? Meni se događa isto s novim gradovima, državama. Želim znati što je tamo iza ugla. Želim otkriti što je više moguće. Onda shvatiš da si „gladan“ za putovanjima, da ti ona hrane dušu, da te kao malo dijete veseli to pakiranje kofera. Mene putovanja hrane zadnjih 5 godina, nadam se da će ih biti što više. Da neće ostati na tih 5, nadolazećih 6.

Putovanja te mijenjaju.

To je činjenica.

Kao osobu.

 

Možda to nekada ne vidiš na sebi, pitaj ljude oko sebe. Oni sigurno vide. Jedina razlika koju ti vidiš je da imaš otvoreniji um i više apetita za nova putovanja. I ne dopusti nikome da ti kaže da putovanja nisu za tebe.

Da od toga nemaš ništa. Imaš, vjeruj. O itekako imaš. Punu dušu, nove vidike, nove prijatelje i još veće srce! Jer ponekad misliš da imaš vremena. Ili ti kažu da ga imaš.

Što ako ga nemaš?

Ponekad stvarno nemaš!

I uvijek, ali uvijek, sada gdje jesi. U ovom trenutku. Tu i trebaš biti. Tako je suđeno.

Uzmi ili ostavi.

Ali uvijek uzmi najbolje od svega u tom trenutku. Svega što ti se pruža.

Jer, loša vijest je da vrijeme zaista leti, ali dobra je – ti si sam svoj pilot!

Iskoristi to!

Psst! Nives možete pratiti i na njezinom  blogu o putovanjima!

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here