Županija ulaže u razvoj cikloturizma

Župan Ivo Žinić, uz kojeg su bili njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, u utorak, 25. rujna 2018. godine, je u zgradi Sisačko-moslavačke županije (Rimska 28) potpisao ugovore o dodjeli sredstava iz Proračuna Sisačko-moslavačke županije za sufinanciranje cikloturističkih projekata.

Prepoznajući značajne potencijale i za razvoj cikloturizma kao jednog od najbrže rastućih selektivnih oblika turizma u svijetu Sisačko-moslavačka županija je prošle godine uz sufinanciranje od strane Ministarstva turizma, izradila i usvojila Operativni plan razvoja cikloturizma u Sisačko-moslavačkoj županiji 2017-2020.
U trenutku donošenja ovog plana na području Sisačko-moslavačke županije je postojalo 25 županijskih i lokalnih biciklističkih ruta za cikloturiste, koje su u dužini od gotovo 1000 km označene i biciklističkom signalizacijom.
Sukladno Operativnom planu, a radi aktiviranja svih dionica (Općina i Gradova, Turističkih zajednica, pojedinačni turistički subjekti i dr.) na ovom području koji svojim aktivnostima i projektima mogu doprinositi daljnjem razvoju cikloturizma na ovom području, Sisačko-moslavačka županija po prvi put ove godine iz vlastitih proračunskih sredstava sufinancira cikloturističke projekte na ovom području.
Na Javni poziv Sisačko-moslavačke županije kandidiralo je ukupno 8 projekata, od kojih je 6 ispunilo uvjete Javnog poziva, te im je dodijeljeno ukupno 90 000 kuna bespovratnih sredstava.

smz.hr

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here