Kome ste osigurali četiri godine saborske hladovine?

Dana 26. rujna 2018. godine predsjednica Gradskog vijeća grada Siska Ivana Krčelić sazvala je radni sastanak u sisačkom hotelu Panonija predstavnika Gradskog vijeća grada Siska i zastupnika u hrvatskom saboru izabranih stranaka i koalicija na listama 6. izborne jedinica koji trenutno obnašaju dužnost zastupnika.
Komu ste, dakle, povjerili mandat da Vas zastupa u Saboru? Znate li? Sjećate se?
„Naši“ zastupnici u hrvatskom saboru su: Dražen Barišić, Goran Beus Richenberg, Mato Čičak, Darinko Dumbović, Bojan Glavašević, Nikola Grmoja, Željka Josić, Željko Lenart, Mirando Mrsić, Ivan Pernar, Tomislav Sokol, Nenad Stazić, Stipo Šapina i Ivan Šuker.
Cilj ovog sastanka je bio upoznati saborske zastupnike za koje je glasalo biračko tijelo našeg grada s prioritetnim ciljevima od posebno velikog interesa za naš grad te ih zamoliti za pomoć prilikom izrade državnog proračuna da se isti uvrste u proračun Republike Hrvatske za 2019. godinu. Posebno je skrenuta pozornost da se ovdje radi o projektima koje grad Sisak ne može samostalno pokrenuti i realizirati, a u interesu je kako građana Siska tako i šireg područja i regije.
Na žalost sastanku su se odazvali samo zastupnici Nikola Grmoja i Mirando Mrsić koje je Ivana Krčelić predsjednica GV Siska upoznala s projektima iz te sfere. Radi se, naime, o projektima iz prometne infrastrukture a to su:
1. Novi most na rijeci Kupi s pristupnim cestama D-36 i D-37;
2. Novi most na rijeci Odri i spoj prema autocesti.
Gradonačelnica Siska koja je nazočila sastanku zajedno sa svojim zamjenicima pojasnila je važnost ovih projekata naglasivši da su oni „nulta točka“. I sami građani svakodnevno mogu vidjeti važnost ovih projekata posebno kada u prometnim „špicama“ moraju voziti preko Odranskog mosta, a važnost premošćivanja rijeke Kupe vidjeli smo u situaciji obnove Mosta „Gromova“. Ne smijemo niti pomisliti kako bi zgledao promet da se na tom mostu dogodi nešto ozbiljnije.
Zastupnici Mrsić i Grmoja složili su se s potrebom konsenzusa svih političkih opcija u Saboru da se ovi projekti „izguraju“ te uvrste u proračun. Naglasili su da su spremni ponuditi amandmane za te proračune te ih ponuditi i zastupnicima vladajuće opcije na potporu posebno onima koji dolaze iz naše 6. izborne jedinice. Suglasili su se s idejom koja je danas ponuđena u vidu sastanka sa zastupnicima svoje izborne jedinice te predložili da se sastanak ubrzo ponovi s nadom da će odaziv zastupnika biti veći.
Građanima preostaje vjerovati da će ubuduće, kada i ako, dođe do sličnog sastanka odaziv biti veći, posebno zastupnika iz Siska, da bi se upoznali s problemima grada te ih prenijeli na Hrvatski Sabor jer se, posebno za tako velike projekte, osjećamo bespomoćnima i napuštenima.
Marjan Gašljević

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here