Sastanak na temu razvojnog sporazuma

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 26. rujna 2018. godine, u prostorijama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije nazočio sastanku ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac sa županima na temu razvojnog sporazuma. Na sastanak je ministrica pozvala župane jadranskih županija, te župane Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

Radi provedbe Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i učinkovite koordinacije politike regionalnoga razvoja zakonom je predviđena mogućnost sklapanja razvojnog sporazuma za područje najmanje tri jedinice područne (regionalne) samouprave.
Razvojnim sporazumom usuglašavaju se prioriteti razvoja državne i područne (regionalne) razine, utvrđuju se strateški projekti regionalnog razvoja koji pridonose razvoju područja za koje se sklapa razvojni sporazum te se planiraju sredstva za njegovu provedbu.
Minimalno 50% vrijednosti razvojnog sporazuma mora biti usmjereno na aktivnosti sa izravnim učinkom na gospodarstvo jedinica područne (regionalne) samouprave koje su potpisnice Sporazuma.
Župani su s ministricom razgovarali o načinu realiziranja razvojnog sporazuma.

smz.hr

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here