Glinski Bubamarci kod kraljice jeseni Jesenke

Prvog jesenskog četvrtka, sunčanog ali svježeg jutra, kraljica jeseni Jesenka uselila se u paviljon glinskog parka praćena raskošnim koloritom lišća, jabuka, krušaka, dunja, grožđa, kukuruza, tikvica i bundeva, koji je obojio prostor oko njenog prijestolja i učinio ga svečanim za doček djece iz gradskog vrtića Bubamara.
Šarena povorka mališana iz dviju starijih vrtićkih skupina (Leptirići i Krijesnice) stigla je u pratnji ravnateljice Andreje Kuzmić i četiriju teta odgajateljica. Odjeveni u svoje eko kreacije s motivima jeseni i kapicama u obliku bundeva zapjevali su kraljici jeseni, a ona im je pročitala priču o Kestenku lutalici – u jednom trenutku kestenje se zakotrljalo po podu paviljona, a ispružene dječje ručice nagnule su mu se u susret.
Čuli su od Jesenke i razgovor između jeseni i jabuke – jedne od onih koje su ukrašavale njezino kraljevsko žezlo u obliku stabalca sa žutim i crvenim plodovima ove voćke. Kada je Jesenka prošla uokrug djece s košarom punom lišća bacavši ga u zrak, ona su puhala poput vjetra koji ga raznosi. Bilo je tu još i pjesme i plesa, a na rastanku je kraljica jeseni djeci darovala voće.
“Moje se kraljevstvo prostire diljem svijeta od kraja ljeta do početka zime. Od jedne sam vjeverice čula da su u Glini posebno dobra i draga djeca, a to me najviše veseli i zato sam od nedjelje ovdje. Isprva sam se skrivala od kiše u dupljama stabala u parku, a potom dva dana brala šipak po obližnjim livadama i grmovima. Volim piti čaj od šipka jer obiluje vitaminom C. Glinskim sam šipkom ukrasila i svoju krunu i cipele. Slutim da ćemo se opet vidjeti za godinu dana…”, rekla nam je Jesenka (Lidija Klobučar).

Foto:Fotostudio Magma, Glina

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here