Koncert PZ Lira za Međunarodni dan starih osoba: Pjesme za dušu i srce

Prigodnim različitim programima, uz razne skupine i dobne uzraste gostiju, međunarodni dan starih osoba obilježava se ovaj tjedan u Domu za starije i nemoćne osobe u Petrinji.
Bakama i djedovima u ponedjeljak su došla čestitati djeca s posebnim potrebama, u srijedu će im plesati i svirati učenici iz folklorne sekcije Osnovne škole Mate Lovraka, s Volonterskim centrom Petrinja u petak im je izlet na vrh Hrastovačke gore s branjem i pečenjem kestena kod Planinarskog doma Matija Filjak…
Povezano uz obilježavanje međunarodnog dana, ovaj utorak pred večeru u Domu je posebni koncert održao Pjevački zbor Lira. Nazvan „Pjesme za dušu i srce“ važan je zbog ponovnog javnog nastupa Lire nakon stanke od deset mjeseci i prvi puta uz novu voditeljicu Jasminu Augustić. Njihova dirigentica pratila je članice na gitari, počele su spletom petrinjskih napjeva, s istim repertoarom nastavile, a premijerno otpjevale Ružo moja crvena.
Kao zahvalu za ustupljenu dvoranu za tjednu probu utorkom, ravnateljici Doma Magdaleni Komes buket cvijeća uručila je predsjednica zbora Ivana Malović, a od nje smo doznali kako ih predstojeće jeseni-zime očekuje više ovakvih predstavljanja po Petrinji.
Novinar: Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here