Nova “zvjerka” petrinjskog Komunalca

Jutros, kad je sunce probilu jutarnju maglu koja je prekrila prostor oko Petrinjčice i nekadašnje “stolarije” koju trenutno koristi petrinjski Komunalac, zasjao je kao “ispod čekića” novi stroj kojeg je nabavilo ovo komunalno poduzeće.

JCB 4cx, stara dobra britanska klasika među radnim strojevima je stigao u Petrinju. Ovo je treći JCB, jer su se prethodna dva pokazala i dokazala izuzetno dobrim i funkcionalnim u radu. Oba se koriste pri radovima aglomeracije na petrinjskim ulicama, a ovaj najnoviji koji je nešto najbolje što se može trenutno nabaviti je opremljen dodatnim priključcima i spreman je za sve vrste radova, pokreću ga sto konjskih snaga sa ugrađenom blokadom okretnog momenta i upravljanja preko pilot komandi, za razliku od drugih ima sve kotače istih dimenzija koji ne mogu proklizati i jako smanjenu potrošnju goriva prema prethodnicima i idealan je za upotrebu u zimskoj službi.

Direktor Komunalca Vlado Lovreković je također zadovoljan novim strojem koji košta 100 tisuća eura na 36 mjeseci, koristit će se na održavanju cesta i za ostale potrebe. On je dio novih strojeva voznog parka koji se nabavljaju jer je Komunalac preuzeo i održavanje cesta, a već je nabavljen novi kompresor, rezalica, žaba za nabijanje, a još neki strojevi su u pripremi.

Već danas je krenuo na radne zadatke.

M.Šantek

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here