Kada bih „službeno“ opisivao pjesničku večer u Starim krovovima u Dugom Selu koja je održana 21. travnja 2018. moguće je da bi tekst započeo ovako: Prostor je predivan, odaziv autora se svodi na broj 42, sudjelovao je ravnatelj dugoselske knjižnice te najavio tiskanje zbornika, glazbeni dio odradili su… bla… čitali su…

Međutim, tu večer je nemoguće opisati „službeno“. Previše emocija se izrodilo, stoga su nakon nastupa autori i prijatelji Starih krovova počeli međusobno komunicirati putem društvenih mreža. Razlog te komunikacije je jasno čitljiv; svi su još uvijek bili pod dojmom okupljanja.

Prvo što bih istaknuo jest da je za svu organizaciju zaslužna isključivo naša Petrinjka Matea Andrić, a uz potporu Ljiljane Šešet koja nam je pružila predivan ugođaj i iskazala se kao dama kojoj se u prolazu treba nakloniti i skinuti kapu. Ljiljana je jedna od onih ljudi koje zavolite na prvi pogled, jer njena duševna toplina ulazi pore svega živućega. Doista je tako, upravo će zato Stari krovovi živjeti i dalje, a osjećam da ćemo pod njima sve češće tražiti zaklon.

Čak 42 autora su sudjelovala na pjesničkoj večeri u Dugom Selu; glazbeni program, poezija, toplina noći; ugođaj za povijest. Nikada se na jednome mjestu nije pronašao ovoliki broj autora, a ta činjenica daje do znanja da su tematski i generacijski spojeni apsolutno svi.

Poezija je prijenos emocija na papir; autori su svoje težnje i misli otvoreno podijelili te dokazali da su osjećaji ono što nas čini ljudima.

Kada bih mogao poželjeti želju, uhvatiti zlatnu ribicu, poželio bih da obitelj Šešet i dalje bude predivna kao što i jest.

Mario Lovreković – Lovra

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here