Kartalo se za treću obljetnicu postojanja: 17 parova na turniru Udruge belota Petrinje

Među brojnim udrugama ( društvima, klubovima…) našeg Grada zadnje tri godine postoji i Udruga belota. S plaćenom članarinom okuplja 18 strastvenih kartaše bele, dobro su organizirani i usklađeni, prostorije su im u prizemlju zgrade u Gajevoj ulici 40a, a u njima je proveden dobar dio jučerašnje subote.
Udruga belota Petrinje slavila je tri godine djelovanja tradicionalnim listopadskim turnirom za svoje članove i pozvane goste-prijatelje. Među ukupno 17 parova kartali su žene i muškarci, veterani Domovinskog rata, aktivni iz policije i vojske, planinari i drugi sudionici iz Petrinje, Nove Drenčine, Siska…
Nakon višesatnog kartanja, prekinutog tek nakratko za objed ( odojak s ražnja) u završnici turnira o poretku vrha odlučivala je šestorka s najbolje složenim kartama. Treće mjesto osvojili su Zlatko Iskrić- Silvio Jagić iz Udruge ratni veterani-veterani Domovinskog rata Grada Petrinje, drugoplasirani su Tihomir Šalić – Anđelko Hrupački ( Udruga belota), koje su s 2:0 nadigrali prvaci turnira Ante Durbić-Anđelko Čunčić, veterani 2. GB Grom, ali ujedno i članovi Belot kluba.
-Sudjelujemo na svim manifestacijama u Petrinji i po Županiji. Zadovoljan sam odzivom kartaša i cijelim uzorno organiziranim turnirom za treću obljetnicu. Aktivni smo cijelu godinu, preko ljeta za lijepog vremena naše je mjesto na klupama gradskog kupališta uz Kupu, a ostatak godine okupljamo se u prostorijama u Gajevoj ulici. Ovdje primamo i učlanjujemo nove članove, kartaši javite se!- poziva predsjednik ove udruge Tihomir Šalić. (A.P.)

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here