Počela hokejaška sezona podmlatka

Današnjim turnirom u sisačkoj „Ledenoj“ uz sudjelovanje hokejaških ekipa KHL Sisak, Mladost Zagreb, Medveščak Zagreb i HK Zagreb iz Zagreba koje imaju ekipe hokejaškog podmlatka. Od šest ekipa koje su se natjecale na turniru KHL Sisak je sudjelovao i s ženskom ekipom. Djevojčice KHL Sisak ravnopravno su se natjecale sa svojim muškim suparnicima pred solidno popunjenom dvoranom koja je navijala i male hokejaše nagrađivala za svaki uspješan potez ali i za sveukupan trud.
Ravnopravno sudjelovanje djevojčica u hokejaškom turniru ima posebna značaj obzirom da se u organizaciji Odbora za ženski hokej ispred Hrvatskog saveza hokeja na ledu, 7.10.2018. godine održava se Svjetski vikend hokeja na ledu za žene u Ledenoj dvorani „Zibel“ u Sisku.
Cilj IIHF-ovog projekta je potaknuti djevojčice, djevojke i žene da upoznaju hokej na ledu i njegove osnove, ali i pružiti podršku onima koje se tim sportom već bave.
U sklopu ovog Dana po završetku turnira odigrana je utakmica muške i ženske selekcija klubova sudionika turnira.

Smatram da rezultati na koncu i nisu toliko ključni koliko je bitno da u svim tim hokejaškim događanjima pobijedi šport i da hokej bude u prvom planu kao čimbenik zdravih navika i zdravog života prvenstveno djece i mladih. Konačno smo u Sisku dobili vrhunske uvjete za razvoj športova na ledu koje smo čekali, rekao bih, generacijama stoga bi bila šteta ne iskoristiti ih uz poštivanje pravila natjecanja Hrvatskog saveza hokeja na ledu.

Marjan Gašljević

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here