Nakon što je 25. lipnja 1991. godine donesena Ustavna odluka o samostalnosti i suverenosti, na današnji dan istekao je moratorij na tu odluku, a Hrvatski Sabor je jednoglasno odlučio raskinuti sve državnopravne veze s bivšom državom. Time smo ostvarili povijesnu težnju neovisnosti. No, mnogi su sumnjali u nas, a često smo i sami to činili. Ipak, gladajući potencijale i uspjehe mladih naraštaja, moramo izaći iz malodušja i krenuti naprijed.
Danas, kao međunarodno priznata zemlja, pred nama su brojni izazovi u kojima se nastojimo u svijetu dokazati na mnogim područjima. Zato izgradimo zemlju s uvjetima u kojima ćemo to činiti u Domovini, kao Hrvati, a ne pod tuđim zastavama. Vratimo mladima nadu i vjeru u bolje sutra. Uspjevali smo u tome u teškim vremenima kroz povijest, uspijet ćemo ponovo!
Prisjetimo se u ovim trenucima ponosa i slave svih poginulih branitelja, civila i njihovih obitelji. Budimo zahvalni hrvatskim braniteljima koji su nam stvorili temelj za slobodan razvoj naše predivne zemlje i prihvatimo dužnost omogućiti u Hrvatskoj kvalitetan i dostojanstven život.
Svim Petrinjkama i Petrinjcima, u zemlji i inozemstvu, u ime vijećnika Gradskog vijeća i svoje osobno ime, želim sretan Dan neovisnosti Republike Hrvatske!

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here