Na centralnom gradskom trgu u Slavonskom Brodu, 06.listopada  održani su 34. susreti likovnih stvaralaca u Galeriji umjetnina, likovnom salonu ” Vladimir Becić “.
Po javnom natječaju kojeg raspisuje Hrvatski sabor kulture, i ove godine sudjelovala je petrinjska udruga likovnih umjetnika Petriart, samom odlukom članova prosudbenog povjerenstva u sastavu:
– Tomislav Buntak, akademski slikar, Branimir Pešut, prof., viši kustos Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda.
Od blizu tri stotine pristiglih radova iz cijele Hrvatske, odabrani su ukupno 76 radova koji su se mogli vidjeti u likovnom salonu od 27. rujna do 06. listopada na svečanoj dodijeli nagrada i priznanja.
Tehnika je bilo raznih od ulja na platnu, keramike, olovke, intarzije…
upravo ta intarzija je odlukom prosudbenog povjerenstva izabrana za najuspješnije likovno djelo:
Željko Lipovac, Dječak sa plavom kapom, intarzija, 32×34
Petrinjska udruga likovnih umjetnika Petriart
U katalogu izložbe, viši kustos prof., Branimir Pešut naglasio je:
Povjerenstvo ja za najuspješnije likovno djelo u 2018. godini odabralo rad u tehnici intarzije autora Željka Lipovca, koji je naslovljen ” Dječak s plavom kapom “, rad koji se nesporno izdiže iz mase pristiglih ostvarenja. Na prošlogodišnjoj izložbi 33. susreta rad ovog autora također je bio među zapaženima.
Željko Lipovac o svom uspjehu kaže: Svakako jedno od najvrijednijih priznanja u dugo godina bavljenja ovom tehnikom. Podstrek i motivacija da i ubuduće pokušam razveseliti i sebe i druge još ponekim sličnim djelom.
Inače intarzija, ne tako čest oblik likovnog izražavanja, predstavlja vještinu slaganja tankih listića drveta, frunira, u veliki broj čudesnih kombinacija.
Čudesne kombinacije želim svima iduće godine, za 35. likovne susrete,
        a Željku Lipovcu još jednom čestitke za ostvareni uspjeh:
   – NAJUSPJEŠNIJE LIKOVNO DJELO 2018. GODINI
Foto, tekst: Sanja Bartolin

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here