Piše: Miroslav Šantek Cobra

Budući petrinjski povjesničari će jednom sasvim sigurno zapisati da je ranih 2000 – ih postojala jedna od najmoćnijih udruga koje su se pojavile u Gradu Petrinji, a radi se o udruzi “Petrinjci za Petrinju” koja je uspjela pored svima poznatih političkih stranaka imati svog gradonačelnika dr. Miroslava Gregurinčića.

Ova udruga je zanimljiva i po svojim druženjima i izletima – baš kao što su u prošlosti svoje slobodno vrijeme Petrinjci provodili družeći se, tako da su “Petrinjci za Petrinju” organizirali masovne izlete, a na nekoliko njih smo bili i mi i snimili fotografije s tih putovanja i bili svjedoci priče.

Na četvrtom organiziranom izletu koji se dogodio 25.rujna 2004. Petrinjci su posjetili Varaždin, obišli grad, šopingirali, pohodili kafiće i trgovine, a na povratku u Petrinju organizator puta Ivica Ljubanović dogovorio je večeru i zabavu u poznatoj gostionici Varaždin breg  – jednoj od 100 restorana s diplomom u to doba, a fešta se odužila satima i nastala je prava atmosfera kakvu samo Petrinjci znaju napraviti jer zasvirao je putujući bend – Điba, Manjuso i Duško, a kad oni krenu sve završi s masovnom pjesmom i plesom i po dvorani i po stolovima. Jelo se, pilo se. zabavljalo se – i kako to obično vrijeme napravi, sve se prekine i nestane. Nestala je tako godinama poslije i udruga, nestali su i izleti ovih ljudi, a nažalost, neki od sudionika ove petrinjske fešte u Zagorju više nema na ovom svijetu.

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here