Banovina je čekala i dočekala da se javno snimanje poznate emisije HRT-a “Lijepom našom” održi u novoj sportskoj dvorani u Glini. Večer prije, održana je generalna proba jer sve se mora znati i uvježbati – svaka ton i svaki korak i tako do savršenstva. Vaša izvjestiteljica uspjela je zabilježiti nastup KUU “Viduševac” i modnu reviju haljina Slavice Crnković. Prije njih na pozornici je zatekla KUU “Treća sreća” iz Gline, a poslije su zapjevali članovi FA “Ivan Goran Kovačić” iz Siska. Tijekom večeri nastupili su i ostali sudionici programa. Tko će od estradnih zvijezda zabavljati gledatelje, nismo uspjeli doznati.
Vidušljani su u pjesmi i plesu bili sjajni kao i uvijek. Ali, srce im se ove večeri ispunilo s još više ponosa i radosti jer će viduševačke zgorele, crljene i vesele rože vidjeti čitav svijet…Naime, haljine s motivima detalja narodne nošnje Slavice Crnković nosit će na pozornici sedam prekrasnih djevojaka..
Dakle, dragi ljubitelji pjesme i baštine, ako ste uspjeli nabaviti kartu, vidimo se sutra u Glini…Vjerujemo, bit će to nezaboravna večer…

Katica Gašljević Tomić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here