Iza leđa čuvenom Stjepanu Radiću čiji se spomenik nalazi na istoimenom trgu, smjestila se povijesna kuća – spomenik kulture koju zna baš svaki Petrinjac, a svi putnici prema jugu jednostavno ne mogu proći pored nje a da ju ne zamijete. Stara je preko stoljeća, u njoj su nekad bili trgovina mješovitom robom i gostionica – krčma, na krovu su joj bila velika slova s natpisom najpoznatije petrinjske tvornice Gavrilović, a vlasnica koja je još uvijek živa i zdrava i ovih dana vrlo ponosna je Štefica Slanac koja je prije 40 godina u ovoj kući otvorila frizerski salon. Tko zna dali je zamišljala da će u dalekoj budućnosti netko nastaviti njen rad i ponovno, baš na istom mjestu, na uglu kuće otvoriti frizerski salon. A to se upravo dogodilo.
Naime, jučer je na toj adresi Otona Kučerina 2 , na 35 kvadratnih metara, otvoren frizerski salon “Lana Land”.Vlasnica je Suzana Nogić, kćer od gospođe Štefice koja je otvorila svojoj kćeri Saneli Sremac frizerski salon, tako da se ova zanimljiva obiteljska priča nastavlja na najbolji mogući način.
Sanela Sremac je mlada 26 – godišnja frizerka koja je svoj zanat “ispekla” u srednjoj školi na sisačkom Viktorovcu, slijedila je praksa u salonu “Briljantin” vlasnice Suzane Horinek koja ju je uz pomoć djelatnica Josipe Rohak i Željke Menković naučila svim tajnama ovog zanata gdje je počela i raditi, pa je poslije stekla radna iskustva i u drugom salonu, sve dok se jučer nije našla u svom prostoru. Ljudi se uvijek moraju šišati, frizerskih salona u Petrinji ima puno, ali još nijedan nije zatvoren – kaže Sanela koja je već poznata Petrinjcima po svom radu i sasvim sigurno će imati posla.
I na kraju zašto se salon zove “Lana Land”? Po jednoj trogodišnjoj djevojčici Lani čija velika slika visi u salonu, a ta djevojčica je Sanelina kćer. Tko zna, možda Lana jednom nastavi ovu frizersku tradiciju koju je započela njena prabaka Štefica.
“Lana land” je otvoren i vrlo moderno i lijepo je opremljen – provjerite i sami.
M.Šantek

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here