Piše:Miroslav Šantek Cobra

Dan nakon pucnjave u Petrinji – glavna tema kavanskih razgovora je taj događaj koji je uplašio mnoge građane –  svi se pitaju što se stvarno dogodilo, a danas je policija dala službeno priopćenje o cijelom slučaju.

Dan nakon pucnjave bablje ljeto se odlučilo vratiti s toplim suncem i jako ugodnim vremenom koje je mnoge Petrinjce izvuklo iz svojih domova na friški zrak i šetnju kroz lišćem obojani gradski park ili do usamljenosti obale Kupe na kojoj samo čaplja pokušava uhvatiti svoj ručak.

I nasip Petrinjčice je odlučio podariti prolaznicima svu svoju raskoš boja uz topli vjetar i psihodelično sunce – idealna podloga za jogging prije duge zime koja će sasvim sigurno doći uskoro.

Sjedoh na terasu kafića, a kako živimo u doba internetskih čuda, mobitelom fotografiram kavu koja je zamirisala na mom stolu i nasip Petrinjčice u pozadini. Začas se našla na zaslonu mobitela jedne Petrinjke sa zagrebačkom adresom stanovanja koja upravo prati nogometni trening svog sina pored zagrebačkog Super Andrije (stambenog nebodera u novozagrebačkom naselju Siget). Veli da joj stavljam sol na ranu.

Dan je prekrasan – irska grupa U2 je još prije 18 godina na svom albumu All That You Can’t Leave Behind snimila prigodnu pjesmu koja je postala klasik i obavezna stvar repertoara njihovih koncerata – Beautiful Day.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here